Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisan Kuningattarenrannassa jatkuvat 6.8.2023 saakka. Messualuetta voisi kuvailla sanoilla monimuotoinen ja merellinen. Rakentamisen arkkitehtuuria ei ole tiukasti rajattu. Uusi ja vanha kohtaavat sulassa sovussa ja myös uudisrakennusten ilme, värit ja rakennusmateriaalit vaihtelevat.

Kuningattarenrannan Asuntomessualueella on kaikkiaan 24 messukohdetta: 17 pientaloa, joista yksi on kelluva talo sekä 2 kerrostalo-, 2 paritalo- ja 2  rivitalohuoneistoa. Lisäksi messuilla on esillä minitaloja ja saunarakennuksia.

Merellisyyttä kuvaa se, että kaikista asunnoista on näköala merelle. Monissa pientaloissa on oma ranta. Ja tämä ihanuus on mahdollista idyllisen ja historiallisen Loviisan keskustan tuntumassa. Kaikki palvelut ovat lähellä ja asukkaat voivat järkevillä kustannuksilla yhdistää toimivan kodin, etätyön tekemisen ja mökkiasumisen. Ollaan lähellä suomalaisten unelmaa: oma koti meren rannassa kaupungin keskustassa.

Kivi on luonnostaan meren rannan materiaali ja siksi moniin pihoihin on rakennettu kauniita kiveyksiä tukemaan luonnonmukaisuutta.

Upean Loviisan Kuningattarenrannan Asuntomessualueen merimaisemissa korostuvat luonnonmukaiset värit. Luonnostaan meren rantaan sopivat kiveykset rajaavat ja korostavat pihojen yksilöllisiä muotoja. Ne kestävät luonnonilmiöiden rasitusta ja aikaa. Pihakiveykset ovat myös helppohoitoisia.

Symbioosi luonnon kanssa näkyy myös siinä, että rannan läheisyydessä on haluttu ottaa huomioon myös lintujen pesimä- ja kalojen kutualueet. Messujen aikana koettiin myös hurmaava luontonäytelmä, tämä pesue, joka kiirehti rantakallioille messuvieraiden silmien alla.

Tärkeä osa Asuntomessujen “LoViisautta” on valaistus

Alueen valoaste on haluttu minimoida ja valaistus on suunniteltu ihmisten ehdoilla. Usein kirkkaat katuvalot häiritsevät silmää, ja nyt valaistus on suunniteltu sinne, missä sitä todella tarvitaan.

Kuningattarenrannassa valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia ja sillä voidaan korostaa esimerkiksi pihapiirin ainutlaatuisia luonnonmuodostelmia, kallioleikkauksia sekä puita.  Hyvin suunniteltu valaistus lisää asumisviihtyisyyttä ja liikkumisen turvallisuutta. Epäsuora ja himmennettävä valaistus ovat päivän teema.

Pihakivi.com sivustolta voi lukea lisää pihavalaistuksesta ja tuotteista. Tässä linkki yhteen artikkeliin: https://www.pihakivi.com/…/hyvin-suunniteltu-valaistus-on…/

Kohde 6-7: Loviisan Majakka – Tiiskeri ja Loisto rivitaloasunnot

Kahdeksan kodin rivitaloasunto meren rannassa edustaa ajatonta suunnittelua ja muuntojoustavuutta. Piha-alueella ovat Lakan Betonin kauniit, ruskea-valkoiset Loimukivet. Kivisarjan kolme erikokoista kiveä luovat elävän kokonaisuuden. Meren puolella on kaunis luonnon kivistä ja rantaan sopivista kasveista koottu kokonaisuus. Se on rajattu ja reunustettu Ruduksen Antikko-muurikivillä.

Kohde 10: Villa Kuningatar

Maksimaalinen merinäköala ja oma uima-allas korostavat asumisen merellisyyttä. Pihan erikoisuutena on venevaja sekä upea terassiin upotettu uima-allas. Venevajan edustalla on pieni oma uimapoukama. Pihan korkeuserot ovat tässä pihassa todella suuret. Tontin toinen reuna on rajattu Ruduksen Paasikko-kivillä tehdyllä muurilla, joka toimii samalla raja-aitana tonttien välillä.

Kohde 13: Villa Kruunu

Upean Lakka kivitalon rinnepihaan jätettiin näkyviin louhittu kallio. Pihalla korostuvat iso terassi ja kauniit Lakan pihakivistä tehdyt kiveykset. Pihapolku rantasaunalle ja tulipiste matkan sen varrella.

Kohde 15: Queen’s Stone

Queen’s Stone talon pihakiveys on toteutettu Lakan Loimuliuskekivillä, jotka yhdistävät luonnon satunnaisuuden innovatiivisen muotoilun sekä betonin kestävyyden.

Kohde 16: Finnlog WisdomHouse

Kirjailija Tommy Hellstenin uuden kodin etupihalle on valittu Ruduksen uutuuskivi Gaala. Gaala-kiven grafiittihiekanruskean sävy toistaa upeasti paikallisen graniitin punertavaa sävyä ja sointuu ympäröivien mäntyjen runkoihin. Isokokoinen Gaala toimii hienosti näyttävän kokoisella etupihalla, joka nousee tieltä kohti talon sisäänkäyntiä. Lisäksi Gaalasta on tehty pieni kuntan ympäröimä polku johdattamaan takapihan Ruduksen Luontokivestä tehdylle tunnelmalliselle nuotiopaikalle.

Kohde 17: Villa Havet

Valkoinen kivitalo sijaitsee tontilla rannan myötäisesti. Etupihan kiveykseen on valittu Ruduksen selkeälinjainen musta Piano-kivi toistamaan talon selkeää arkkitehtuuria. Talon takapihalle laskeudutaan betonisia porraskiviä pitkin. Nurmikon poikki kulkevat reitit on sommiteltu tyylikkäästi eri kokoisilla isolla Ruduksen 698x698x80 -lattasarjan betonilaatoilla.

Kohde 18: Villa Aurora

Vaalea hirsitalo Villa Aurora edustaa perheelleen elämäniloa ja vapautta. Talon ympäristön pihakiveys on toteutettu Lakan Betonin Loimukivillä. Takapiha jatkuu rantaan saakka ja sieltä löytyy myös oma kasvihuone.

Kohde 20: Villa Havu

Moderni ja saaristosta inspiraation saanut hirsitalo sijaitsee messualueen reunimmaisella rantatontilla. Havun etupiha on laatoitettu pelkistetysti Ruduksen 488×488 betonilaatoilla, jotka korostavat upeasti tumman talon yksinkertaista muotokieltä. Auringon valo siilautuu puiden oksien kautta pihaan ja luo elävän tunnelman.

Kohde 22: Villa Panelo

Villa Panelon pihalle on valittu Ruduksen klassiset Kartanokivet sävyissä harmaa sekä musta. Värisävyjä on yhdistetty hauskasti. Kävelytie ja autopiha on rajattu toisistaan pienellä muurirakenteella.

Kohde 23: Jukkatalon Linnatuuli

Jukkatalon Linnatuulen pihakiveys noudattaa talon värisävyjä. Se on toteutettu Ruduksen pihakivillä. Etupihan katseenvangitsija on upea kuusikulmainen Gaala-kivi. Osittein taloa kiertää vuoden 2023 toinen uutuustuote Artik-noppa. Etupihan istutusalueita rajaa musta Laineri-reunakivi, jota on käytetty myös pihan pintamateriaalien rajaamiseen.

Kohde 24: Lilla Hygge

Dekotalon Lilla Hyggessä tavoitellaan talon nimen mukaan hyggeä tunnelmaa. Pihan kiveykset on toteutettu Lakan Betonin Loimukivillä. Portaat on tehty Lakan tukevista porraslaatoista ja pihapoluilla on käytetty luonnonmukaisia Askelkiviä.

Ranta-aukio

Kuningattarenrannan ranta-aukiolta lähtee kelluva silta kohti Loviisan keskustaa. Aukion kiveys on toteutettu grafiitti-hiekanruskean sävyisellä Ruduksen Gaala-kiveyksenä. Alueen penkit on sävytetty kiveyksen sävyjen mukaan.

Tervetuloa tutustumaan upeisiin messukohteisiin Loviisassa. Julkaisemme messujen antia myös pihakivi.com Facebookissa ja Instassa.