_MG_3979

Muurikivet

Tasoerot luovat tilojen välille jännitteitä, lisäävät ympäristön mielenkiintoa ja korostavat tilan tuntua. Usein ongelmallisesta rinnepihastakin voi muurikivillä rakentaa näyttävän puutarhan.

Muurikiviä on tarjolla eri käyttötarkoituksiin useita malleja. Kiven näkyviin jäävä pinta voi olla suora, lohkottu tai antiikkiseksi käsitelty ja samoin reunat voivat olla suorat, viistetyt tai myllyttämällä pyöristetyt. Kivien värivaihtoehtoja on useita.

Muurikivet, joissa ei ole pontteja eikä valureikiä, soveltuvat mataliin, enintään 700 mm korkeisiin muureihin. Pontatut ja valureiälliset muurikivet soveltuvat myös tätä korkeampiin muureihin.

Erityisen tärkeää on perustaa muurit hyvin, routimattomalle pohjalle. Korkeampiin muureihin tarvitaan aina kohdekohtainen perustus- ja raudoitussuunnitelma.

Kaikki muurituotteet soveltuvat suorien ja suorakulmaisten muurien rakentamiseen. Kaarevissa muureissa tuotevalintaa ohjaa kaarteen säde, etenkin jos halutaan minimoida tuotteiden leikkaus.

Muurikivet elävöittävät myös tasamaatonttia. Muurikivistä rakennettu korotettu istutusalusta rehevine kasveineen on puutarhan tyylikäs katseenvangitsija.

Muurikivien värit myötäilevät betonisten päällystekivien ja -laattojen perusvärejä.

Muurikiviä valmistavat yritykset

Betonilaatta Oy
Lakan Betoni Oy
Lammin Betoni Oy
Napapiirin Betoni Oy
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
Rudus Oy

Yritysten tuoteluetteloita voit selata täällä

muuri-päätykivi muurin-peruskivi muurin-kansilevy muurini-kansikivi muurin-kansikivi_musta,jpg muurikivi1 muurikivi lohkomuurikiviantiikkimuurikivi