Toimitus

Pihakivien sesonki on alkanut – verkkokaupoissa kuhinaa

Poikkeusolot ovat innostaneet suomalaiset pihapuuhiin. Kotipihoja uudistetaan nyt entistä innokkaammin. Verkkokaupat palvelevat yötä päivää.

Leuto ja lumeton Etelä-Suomen talvi on saanut pihaihmiset liikkeelle jo varhain. Pihakivivalmistajat eri puolilla kertovat, että suunnitelmat oman pihan rakentamiseen ja kunnostamiseen ovat saaneet myös lisäpuhtia koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista. Ihan pohjoisimmassa Suomessa odotetaan vielä lumien sulamista.

Nyt halutaan pihat kuntoon

– Sisällä vietetty aika on lisännyt ihmisten kiinnostusta pihojen laittamiseen ja siinä voidaan nähdä todellinen buumi. Myös matkailulta ja muilta kesämenoilta säästyneitä rahoja voidaan nyt käyttää pihan laittamiseen, Lakan Betoni Oy:n toimitusjohtaja Pertti Halonen uskoo.

– Pihakivikauppa on piristynyt. Ihmisillä on aikaa liikkua ja kierrellä kohteita ja surffata verkossa vinkkejä etsimässä. Erityisesti verkkokauppa kiinnostaa kriisin aikana, Rudus Oy:n maisemabetonituotteiden myyntijohtaja Vesa Hopponen toteaa.

– Omakoti- ja rivitalopihat ovat etätöitä tekevien asukkaidensa silmien alla nyt normaalia enemmän. Pihakiviin käydään tutustumassa netissä ja yhteydenottoja on ollut koronasta huolimatta normaaliin tapaan – jopa aiempia vuosia enemmän, Betonilaatta Oy:n toimitusjohtaja Rami Lahti kertoo.

Myös HB-Betoniteollisuus Oy:n markkinointipäällikkö Heli Rantasen mukaan Tee Se Itse -tekijät ovat selvästi aktivoituneet kevään kuluessa. – Jälleenmyyjät rautakaupoissa sekä kivimyymälöissä kertovat selkeästä vilkastumisesta juuri piha- ja puutarharakentamissa.

Asuntomessut

Asuntomessuilta ideoita

Asuntomessut ovat olleet aina pihakivivalmistajille erinomainen mahdollisuus esitellä tuotteitaan ja uutuuksiaan. Messuilla pääseekin mukavasti näkemään useampien valmistajien tuotteita yhdellä kertaa.

– Tuusulan asuntomessualue on todellinen erilaisten pihakivipintojen aarreaitta – kunhan sitä päästään ihailemaan, Pertti Halonen toteaa.

Näillä näkymin messut aukeavat noin kuukautta suunniteltua myöhemmin, elokuussa. Jos messuja ei pystytä toteuttamaan elokuussakaan, messuorganisaatiossa mietitään pienimuotoisempaa, uudenlaista yleisötapahtumaa myöhemmälle syksyyn.

Pihakivi-Asennustyo

Turvallista asennusta

Jos haluat apua pihakiviesi asennuksessa, sekin on mahdollista. Pihakivituotteiden asentaminen on helposti toteutettavissa turvallisesti myös korona-aikana. Työmaallakin on vältettävä lähikontaktia, ja suojavarusteiden käyttöön kannattaa myös etsiä oma toimiva ratkaisunsa. Asentajille on hyvä varata turvallinen ruokailupaikka, jossa he voivat syödä eväitään ja näin välttää turhaa kaupassa käyntiä työpäivän aikana.

Vinkkejä oman pihan rakentamiseen

Kaikki muutokset eivät edellytä suuria investointeja ja pihaa voi rakentaa pikkuhiljaa. Paljon on mahdollista tehdä myös itse ja tarvittaessa saa esimerkiksi asennusapua.

Tässä vielä muutamia vinkkejä:

  • Hae innoitusta ja tietoa lehdistä, television piharakennusohjelmista, pihakivi.com -sivustolta ja pihakivi.com some-kanavilta
  • Kukkapenkkien rajaaminen muurikivillä tai reunalistoilla on helppo tehdä itse.
  • Pienen pation tekeminen käy hyvästä kuntojumpasta.
  • Tuotteiden tilaukset voi hoitaa verkkokaupan kautta kotiin toimitettuna.
  • Pihakiven asennusurakasta saa kotitalousvähennyksen vakituisen asunnon tai vapaa-ajan asunnon pihan kunnostuksessa.

nettisivusto

Lukuvinkkejä:
Tänä keväänä Omakotilehden liitteenä ilmestynyt Pihaelämää-liite: https://issuu.com/kivirakentaminen/docs/pihakivi_omakotilehti_liite_2020

Pihakivimestarin blogi: https://www.pihakivi.com/pihakivimestarin-blogi/

Ajankohtaiset artikkelimme: https://www.pihakivi.com/ajankohtaista/

Yhteystietoja:
Kotimaisten pihakivivalmistajien yhteystiedot, tarjouspyyntölomakkeet ja verkkokaupat löydät osoitteesta: https://www.pihakivi.com/valmistajat/

Viheralan ammattilaisten yhteystietoja löydät osoitteesta:
https://www.pihakivi.com/toteutus-ja-yllapito/asennuspalvelut/