Syksy on loistava ajankohta uudistaa vanhaa tai rakentaa uutta pihalla. Kivi- ja vihertöitä voi tehdä aina maan routaantumiseen saakka. Pienillä ja nopeillakin muutoksilla saa aikaan uutta ilmettä. Tuleva talvi on hyvää aikaa pihasuunnittelulle, ja keväällä voidaan aloittaa suunnitelmien toteuttaminen. Ammattilaisten kausi käynnistyy kiivaasti lumien sulaessa, ja ammattiavun saantiin kannattaa varautua ajoissa. Tarjouksia ensi kevään pihatöistä kannattaa pyytää jo nyt. Pihan kunnostustöissä voi työn osalta hyödyntää myös kotitalousvähennystä.

Kestävä ja helppohoitoinen pihakiveys tuo pihaan ryhtiä ja toiminnallisuutta vuodesta toiseen. Rakentamisurakan jälkeen voi tyytyväisenä nauttia työn tuloksista, joka lisää toiminnallisuutta kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää pihakiveyksen rakentamisen vaiheista ja materiaalivalinnoista. Tai kuuntele suosittu Omakotiliiton webinaari pihatöiden toteutuksesta:  https://www.pihakivi.com/2021/09/syksy-on-hyva-aika-piharakentamiseen/

Talvi on hyvää aikaa aloittaa pihan suunnittelukeväällä suunnitelmat ovat valmiina toteutettaviksi

Talvi on hyvää aikaa suunnittelulle. Hyvä idea on ottaa suunnittelun avuksi esiin pihalta kesäaikaan otettuja valokuvia. Niiden avulla voi hahmottaa pihan mittasuhteita ja olemassa olevia istutuksia nyt, kun lumipeite peittää pihan. Kuvien kautta palautuu varmaakin mieleen myös kesällä syntyneet ideat pihan toimintojen parantamiseksi.

Piha kannattaa suunnitella ympäri vuoden toimivaksi. Pimeä syksy ja luminen talvi ovat Suomessa suuri osa pihaelämää. Pihakiveys on ryhdikäs ja helppo myös talvella. Muurien pystypinnat näkyvät talvellakin ja tuovat ilmettä pihaan. Muureihin voi myös helposti yhdistää valaistusta ja parantaa pihan turvallisuutta pimeään aikaan.

Lue lisää talvikauden toimista: https://www.pihakivi.com/2021/02/talvi-on-hyva-aika-aloittaa-pihan-suunnittelu/

Pyydä ammattilaiselta tarjous ja sovi töistä ajoissa

Kaikki muutokset eivät edellytä suuria investointeja ja pihaa voi rakentaa pikkuhiljaa. Paljon on mahdollista tehdä myös itse ja tarvittaessa pihatöihin saa ammattilaisen apua.

Ammattilaisten kausi käynnistyy keväällä kovalla vauhdilla, joten ammattilaisen tarve kannattaa miettiä ajoissa. Jo nyt kannattaa pyytää tarjouksia ja sopia kevään aikatauluista valmiiksi. Pihan kunnostustöissä voi työn osalta hyödyntää myös kotitalousvähennystä.

Somessa ajan tasalla

Seuraa pihan suunnitteluun, rakentamiseen ja hoitamiseen liittyviä ajankohtaisia uutisiamme ja vinkkejämme somessa. Löydät meidät Facebookissa: pihakivi.com ja Instagramissa: pihakivicom.