Pysäköintialue tontilla

Pysäköintialue ja/tai auton kääntöpaikka olisi hyvä huomioida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä autolla liikennöitävien alueiden sijainnin ollessa tiedossa heti kaivutöiden alkaessa, niiden pohjat voidaan tehdä rakennuksen pohjustusten yhteydessä. Tällöin alueita voidaan hyödyntää jo rakennustyön aikana, ja samalla niiden pohjat tiivistyvät luonnostaan.

Pysäköintialueen mitoitus

Pysäköintialueen suositeltava minimimitta on 2,5 x 5 m. Nykyautojen ollessa suhteellisen isoja, kannattaa kuitenkin toteuttaa väljempää mitoitusta, jos tila suinkin antaa myöten.

Pysäköinnin päällysteet

Pysäköintialue vaatii kantavan ja kulutusta kestävän pinnoitteen. Tarkoitukseen soveltuvat parhaiten paksut neliö- ja suorakaidekivet sekä reunaprofiloidut ns. sidekivet. Tosiinsa sitoutuvat sidekivet käyvät hyvin myös kaltevien pintojen ja loivien luiskien pinnoittamiseen.

Pihakivien suositeltava vahvuus pysäköinti alueilla on 8 cm, mutta erittäin hyvin pohjattuna myös 6 cm:n vahvuinen pihakivi kestää hyvin henkilöauton painon. Pihalaattoja käytettäessä laattojen vahvuuden on oltava 8 cm.

Värit ja muodot

Pinnoitteisiin saadaan elävyyttä pyöreillä ja kaarevilla muodoilla sekä erilaisten ladontamallien ja värien avulla. Päällysteen väri kannattaa valita harkiten niin, että se sointuu talon väritykseen. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Tavallisen harmaan sijaan voit valita mm. erisävyisiä ruskeita, mustia, harmaita, punaisia, punamustia tai keltaisia pihakiviä tai -laattoja. Väri elävöittää pihakiveystä ja tekee siitä yksilöllisen.

Reikäkivet ja -laatat

Reikäkivet ja -laatat sopivat alueille, joille halutaan sekä vihreyttä että kantavuutta. Ne soveltuvat hyvin esimerkiksi tilapäisen pysäköintialueen pinnoitteeksi. Reikäkivin tehty kiveys on myös hyvin vettä läpäisevä. Kivien kolot täytetään mullalla ja kiveys vihreytetään kylvämällä rakoihin heinän siemeniä.