Asuntomessujen 50. messut käynnistyivät Tuusulassa. Tänä vuonna katseet kannattaa kääntää myös kauniisti suunniteltuihin ja huolella rakennettuihin pihoihin, jotka täydentävät hienosti rakennusten ilmettä ja arkkitehtuuria. Tiiviisti rakennettu kyläkaupunki edustaa modernia yhteisöllistä asumista. Tätä kuvastavat esimerkiksi kylämaiset sisäpihat ja erilaiset istutukset ja hyötypuutarhat.

Alueella on varattu paljon tilaa jalankulkijoille ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi yhteisillä alueilla on penkkejä ja tuoleja. Ne on soinnutettu yhteen värimaailman kanssa. Alueen laatoituksessa on käytetty kolmea eri väriä. Yksi niistä on trendiväri musta.

Pihan ensivaikutelma on tärkeä. Rykmentinpuiston messutaloissa on kiinnitetty huomiota siihen, että modernin kyläkaupungin pihat näyttävät houkuttelevilta. Kaunis laatoitus luo pihaan yhtenäisen ilmeen. Sen värimaailma ja muoto on valittu taloon ja pihapiiriin sopivaksi. Tänä vuonna alueella olivat hyvin edustettuina kotimaisten pihakivivalmistajien tuotteet.

Uutuusvärit terrakotta ja ruskea-valkoinen näkyivät myös kiveysten värimaailmassa. Autotallien ajoalustat ovat tyylikkäät.

Messualueen modernissa kyläkaupungissa kylämäinen yhteisöllisyys ja sisäpihat on nostettu tärkeään rooliin. Monilla pihoilla istutukset on koottu muurikivistä rakennettuihin istutusaltaisiin. Kivetyt altaat antavat pihaan ryhtiä ja ilmettä ja ne antavat myös suojan kasveille.

Kasveista suosiossa ovat erilaiset heinät sekä havut. Kukkivia kukkia näkyi messualueella vähemmän, lähinnä vain kesäkukkin. Myös suuria, tontilta löytyneitä kiviä ja kalliorakenteita on jätetty pihoihin yksilöllisiksi koristeiksi. Nurmikot ovat pieniä ja hyvin hoidettuja ja joissakin pihoissa on käytetty kunttaa.

Tyylikäs ja moderni patio on viihtyisä keidas huolitellussa pihapiirissä. Talon tyyliin ja ilmeeseen sovitut pihalaatat täydentävät kokonaisuuden.