_MG_0249

Muureilla näyttävä rinnepiha

Rinnepiha ja viettävät maastonmuodot tarjoavat rakentajalle haasteen. Korkeuserot teettävät töitä, mutta lopputulos on yleensä vaivan arvoinen. Tukimuurien, portaiden ja kasvillisuuden avulla rinnetontista syntyy näyttävä pihakokonaisuus, jossa silmä lepää ja liikkuminen on turvallista.

Muuri tilanjakajana

Tyylikkäät muurit jakavat myös tasaisen puutarhan reilusti osiin, jolloin syntyy useita erillisiä puutarhatiloja. Ne saavat pienen tilan tuntumaan isommalta, koska katse ei pysty hahmottamaan kerralla koko tilaa. Muuri toimii myös puutarhan lämmönvaraajana, joka varastoi auringon lämpöä ja vähentää tuulen voimaa.

Aita muurikivistä

Betonisia muurikiviä, joiden molemmat julkisivut ovat viimeisteltyjä lohkottuja tai sileäpintaisia, on mahdollistaa käyttää myös aitojen rakentamiseen. Tarvittava lujuus saadaan käyttämällä pystyaukoissa vahvistuksena harjaterästä ja täyttämällä reiät betonimassalla. Siisti kansikivi tekee aidasta huolitellun ja näyttävän.

Mieti muurin käyttö

Eri käyttötarkoituksiin on tarjolla useita erilaisia muurikiviä.

Väärän tuotteen valinta muurin muodon perusteella voi aiheuttaa turhia lisäkustannuksia rakentamisvaiheessa, jos kiviä joudutaan leikkaamaan. Kaikki muurituotteet soveltuvat suorien ja suorakulmaisten muurien rakentamiseen. Kaarevissa muureissa kaarteen säde ohjaa tuotevalintaa, etenkin jos halutaan minimoida tuotteen leikkaaminen työmaalla.

Koska päällepäin saman tyyppisissä muurikivissä on eroavaisuuksia valmistajasta riippuen, kannattaa aina tutustua kunkin tehtaan antamiin eritysohjeisiin.

Rajaus betonikivillä helpottaa nurmikon hoitoa

Nurmikon hoitotyötä helpottamaan muurin tyvelle kannattaa asentaa raita betonikivistä. Kivet tai laatat asennetaan maan pinnan tasoon, jolloin nurmikon hoitaminen sujuu jatkossa vaivattomasti ruohonleikkurin toisen pyörän kulkiessa tasaisen kivipinnan päällä.  Leikkuujälki on kerralla siisti eikä käsin poistettavia ruohotupsuja jää rakenteiden ympärille.


Muurit_ja_aidat

_MG_2200 (2)

HB-FIILIS_vallikivimuuri