IMG_9755

Astu ulos pihakiviterassille

Pihakivipatio tai -terassi palvelee parhaimmillaan osana kodin tiloja, kesäisenä huoneena, jossa on hyvä olla, askarrella ja levätä. Oleskelu on suositeltavaa mitoittaa niin tilavaksi, että puutarhakalusteet mahtuvat väljästi alueelle. Kalustetulla patiolla pitää myös pystyä liikkumaan vaivatta.

Pihakivi tai -laatta on ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terassitasanteille. Keväällä lumi sulaa kiveykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu pitkään lämpimältä. Pihakiveys kuivahtaa sateen jälkeen nopeasti, vähentää pölyhaittoja ja viimeistelee talon ympärillä olevan pihamaiseman. Kiveys on myös helppo pitää puhtaana.

Muodot ja värit

Terassin muotokieli ja sen mukaisesti valittu ladontamalli elävöittää pihatasanteita. Valintoja tehtäessä kannattaa miettiä millainen kivityyppi sopii valittuun muotokieleen parhaiten. Jos haluaa pihaan kaarevia muotoja, kannattaa valita kivet tai laatat, jotka mahdollistavat kaarevan ladonnan ilman kivien leikkaamista. Moderniin pihaan sopivat teräväreunaiset sileät kivet ja perinteisempää ulkonäköä saa kuluneen näköiseksi käsitellyillä antiikkikivillä.

Kivipinnan väri kannattaa valita harkiten niin, että se sointuu talon väritykseen. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Tavallisen harmaan sijaan voit valita mm. erisävyisiä ruskeita, mustia, harmaita, värillisiä sekä monivärisiä pihakiviä tai -laattoja. Väri elävöittää pihakiveystä ja tekee siitä yksilöllisen.

HB_Priima_kivitalo_2

terassit_ja_patiot

_MG_1035  

DSC_0107