uutuudet

Viheralan ammattilaiset kokoontuivat helmikuussa Viherpäiville, jossa esillä olivat myös mm. piharakentamisen trendit ja uutuustuotteet. Koska kevään messut nyt peruuntuivat, niin nostamme tässä esiin Viherpäivillä esiteltyjä uutuuksia tutustuttavaksesi.

Betonilaatat nyt myös mustana

Musta väri on tullut piharakentamiseen. Merkkejä mattamustan suosiosta näkyi jo viime kesänä Lontoon Chelsea Flower Show -ammattilaistapahtumassa.

HB-Betoniteollisuuden pintaprofiloituidun betonilaatan tyylikäs ja luonnollinen aaltoilu tekee laatan pinnasta elävän ja miellyttävän näköisen. Pintaprofiloidun betonilaatan ilmeessä voikin nähdä vaikkapa kesäisen järven pinnan, johon tuuli hiljaa puhaltaa. Laattaa saa mustana ja harmaana.

Väkevän musta on pihakivien uusin väri, ja kauden 2020 aikana HB-Betoniteollisuuden torikiviä, -laattoja sekä kakspuolilaattaa saa myös väkevän mustana.

Monikäyttöinen kakspuolilaatta voidaan asentaa joko sileä pinta tai urapuoli ylöspäin. Käyttökohteet ovat piha-alueet, käytävät ja puutarha-alueet.

HBlaatat_kakspuolilaatta

Porraskivet portaisiin reunoihin ja muureihin

Pihan portaita voidaan rakentaa pihakivistä ja -laatoista sekä yhdistelemällä tuotteita keskenään.

HB-Betoniteollisuuden uutuus on HB-Porraskivi. Sen nousupinta on lohkottu ja toinen pinta sileä. HB-Porraskiveä saa kahden kokoisena: 600 x 420 x130 mm sekä 300 x 420 x130 mm. Värivaihtoehdot ovat musta ja harmaa.

HB-Porraskivi soveltuu portaiden lisäksi myös reunatueksi, istutusalustaksi tai muuriratkaisuksi.
HB_porraskivi


Kaareviin muureihin soveltuva kivi

Muurit rajaavat ja ryhdittävät pihaa kauniisti. Niistä syntyy myös upea allas kasvillisuudelle.

Lakan suositun Citymuurikivi-sarjan uutuus on Citymuurikivi kaari, jonka vinot sivut mahdollistavat kaarevien muurien tekemisen. Kaari-kiven avulla voit rakentaa helposti myös pyöreitä nuotiopaikkoja tai istutusaltaita.

Kaaren julkisivut ovat lohkopintaiset. Koko 180/130 x180 x 150 mm, värit: harmaa, musta ja karelia.
Lakka Citymuuri kaari

 

Vettä läpäisevät hulekivet

Hyvin toimivassa pihassa on myös toimiva vedenhallinta. Piha-alueella vedet voidaan imeyttää hulekivien avulla.Esimerkiksi Lakan uusilla Loimuhulekivillä päällystetty piha-alue läpäisee veden ja auttaa hallitsemaan pihan hulevesikertymiä. Kivisarjan neljällä erikokoisella kivellä on helppo toteuttaa elävää, luonnonkivimäistä pintaa.

Loimuhulekivillä voidaan rajata myös muilla pihakivillä tehtyjä ladontoja, sillä ne on mitoitukseltaan helppo yhdistää samaan ladontaan esim. Katu- ja Nupukivien kanssa.

Loimuhulekivien koot ovat:140 x140 x 80, 240 x1 40 x 80, 180 x140 x 80, 280 x140 x 80 mm. Yhdessä lavakerroksessa on 8 kpl kutakin kokoa.
Lakka Loimuhulekivet

 

Lakan Loimureunakivet on tarkoitettu pihakivetyksien ja kukkakivetysten rajaukseen. Kivien värit ovat musta, mustavalkoinen ja ruskeavalkoinen. Koko on 372/330 x100 x 140 mm.
lakka-loimureunakivi

Betonilaatta Oy:n grafiitin värisen Sahara-kivisarjan muotokieli on saanut innoituksensa kuivuneen vesikeitaan savipohjan halkeamista. Kivisarjaa voidaan käyttää hulevesiä läpäisevänä päällysteenä esimerkiksi ajoalustoissa, sillä 80 mm paksu kivi kestää hyvin ajoneuvojen painon. Kivisarja muodostuu kuudesta kivestä, jotka ovat muodoiltaan samanlaisia, joten niitä on helppo asentaa.

SaharaKivisarja_sivu

Terrakotta on uutuusväri – antiikkikäsittely tuo retroa tunnelmaa

Mustan värin lisäksi toinen uutuusväri piharakentamisessa on täyteläinen ja paahteinen terrakotta. Antiikkikäsiteltyjä kiviä on ollut suomalaisten pihakivivalmistajien valikoimassa jo aikaisemmin, mutta tämä kevät tuo uutuuksia antiikkikäsiteltyjen kivien valikoimaan.

Lakan Agorakivet-kivisarjaan on tullut uusi pintaprofiili Aalto, joka muistuttaa luonnollista kiven pintaa. Agorakivi Retron antiikkikäsittely tuo vanhan ajan tuntua. Uutuusväri molemmissa kivissä on Terrakotta.
lakka-agorakivet-aalto-terrakotta

Betonilaatta Oy:n vuoden 2020 uutuus Tikkukivi täydentää Ison sauvakiven ja Linnakiven tuoteperhettä. Kiven koko on 278 x 68 x 80 mm ja värivaihtoehtoja on useita, mukana myös trendikäs terrakotta.Tikkukivi

Myös Ruduksen suosittu Torino-kivisarja saa profiloidun kiven rinnalle pyöreämpireunaisen ja vaaleampikuvioiden antiikkipinnan. Torino-kiviä valmistetaan neljässä eri sävyssä: harmaana, mustana, punamustana ja savuna. Lajitelman kivikoot ovat 138 x 208 mm, 208 x 208 mm ja 278 x 208 mm, paksuus on 60 mm.
rudus-pihakiviuutuude_torino