Valoisa vuodenaika ja pihanrakennuskausi on taas täällä. Pääsemme pitkästä aikaa ihastelemaan kaikkea uutta ja ihanaa pihalle ja puutarhaan kevämessuille Turun ja Helsingin messukeskuksiin. Kotimaiset pihakivivalmistajat esittelevät messuilla kauden uutuuksia, ja esillä myös kauniit ja vähähiiliset pihakiviuutuudet. Kotimainen pihakivi on vastuullinen valinta!

 

Tuttu tuote – uusi pinta

Ruduksen jo tuttu, näppärän kokoinen Kartanonupu on reunaviisteetön pihakivi, jolla tasaista kiveyspintaa on helppo tehdä. Sopivan painoinen Kartanonupu on mukava asentaa, sillä se asettuu hyvin asentajan käteen. Kiven mitat ovat 207×137 mm ja paksuus 60 mm.

Tänä vuonna Kartanonupua saa myös antiikkiprofiloidulla pinnalla. Kiven pinnassa on valmiiksi pieniä painaumia sekä uurteita. Antiikkinen tunnelma viimeistellään jälkikäsittelemällä kiven reunat ja pinta kuluneen näköiseksi.

Asennusnystyrät pysyvät ehjinä, joten kivet ovat helppo asentaa, kun saumarako jää automaattisesti tasakokoiseksi.

Uutta on myös antiikkinen monivärisävy ruska. Ruskasävyssä on harmaan, mustan ja hiekanruskean sävyjä. Antiikkipinta sopii erinomaisesti vanhoihin pihapiireihin ja luo rosoista tunnelmaa myös uusiin ympäristöihin. Muut värit ovat antiikki harmaa ja antiikki musta.

Kartanonupun hinta alkaen 19,20 €/m² sileän harmaana.

https://www.rudus.fi/tuotteet/pihakivet-ja-maisematuotteet/betonikivet/6664/kartanonupu

Rudus Kartanonupu ruskan värisenä

Rudus Kartanupu sopii asennettaessa mukavasti käteen.

Kaunista elävää pintaa

Lakka Rakennustuotteet Oy:n näyttävät Lakka Askelkivet 50 mukailevat muodoiltaan luonnonkiviä. Kiviä on viittä eri muotoa. Asennettuna ne antavat vivahteikkaan vaikutelman patioille ja kulkureiteille. Kokonsa ja ilmeensä puolesta tuote sopii myös erinomaisesti polkujen päällystämiseen ns. askelkivenä. Askelkiviä saa mustina ja mustavalkoisina.

https://lakka.fi/tuotteet/tuote/askelkivi-50/

Musta Lakka Askelkivi.

Lakka Loimukivien 60 eläväinen pinta tuo luonnonkivimäistä tunnelmaa niin vapaa-ajan asunnon pihalle kuin kaupunkiympäristöönkin. Loimukiviä on ladottu lavalle kerroksittain valmiiksi ladontakuvioksi. Mustan, mustavalkoisen ja ruskeavalkoisen värin rinnalle on tuotu kaudella 2022 uutuusväritruskeanharmaa ja pronssi.

Lakka Loimukiven uutuusväri on upea pronssi.

Lakka Loimuhulekivillä 80 päällystetty alue läpäisee huleveden ja auttaa hallitsemaan rakennetun ympäristön sadevesikertymiä. Pihakivisarjaan kuuluun eljä erikokoista kiveä, joilla saadaan elävä luonnonkivimäinen tunnelma.

Lakka Loimuhulekivi mustana.

Lakka Porraslaatalla turvallisten ja vakaiden portaiden rakentaminen käy vaivattomasti.

Betonisen Porraslaatan yksi sivu on lohkottu, joten nousun julkisivupinnaksi voi valita lohkopinnan tai sileän. Askelman korkeus on luonnollinen 130 mm ja syvyys 390 mm. Porraslaatan värit ovat harmaa ja musta.

Lakka Porraslaatalla on helppo rakentaa turvalliset portaat.

Ikonisia Apilakiviä uusissa väreissä

Amos Rex- taidemuseosta tuttuja apilanmuotoisia laattoja saa nyt paitsi harmaina, myös mustina ja ruskan värisinä. Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valmistamilla Amos Rex Apilakivi soveltuu mainiosti myös hulevesien imeyttämiseen, koska kiven väliin jää noin sentin sauma, joka toimii vettä imeyttävä pintana. Kumpuilevat ja koverat muodot on Apilakivellä helpompi toteuttaa kuin suorakulmaisella kivellä.

https://www.rakennusbetoni.fi/fi/tuotteet/amos-rex-apilakivi/

Amos Rex -pihakivi ruskan värisenä.

Kestävä pihatiili ja ilmaa puhdistavat pihakivet

Betonilaatta Oy:n vuoden 2022 uutuus on Beto-pihatiili 240x60x80 mm. Viisteettömiä Beto-pihatiiliä on saatava sileinä ja patinoituina useissa eri väreissä. Pitkäikäiset pihatiilet kestävät ajoneuvoliikenteen ja pohjoisen vaativat olosuhteet. Mittatarkoissa pihatiilissä on asennusta helpottavat asennusnystyrät.

https://www.betonilaatta.fi/tuote/beto-pihatiili-patinoitu-harmaa.html

Hiekanruskea Beto-pihatiili.

Pihakiviä on mahdollista saada Betonilaatta Oy:stä yli 50 prosenttia alhaisimmilla CO2-päästöillä. Vähähiilisyys perustuu Betolarin patentoituun Geoprime-ratkaisuun, jossa sementti korvataan teollisuuden sivuvirtamateriaaleilla. Vähähiilisten pihakivien loppulujuus on samaa tasoa kuin normaalibetonilla valmistettaessa.

Lähes kaikki Betonilaatan betonikivet ja laatat sekä muurikivet on mahdollista saada vähähiilisenä.

Betonilaatan Active-pihakivien ja laattojen avulla voi puhdistaa ilmaa autojen pakokaasuista ja teollisuuden päästöistä. Active -betonikivet reagoivat päivänvalon ja hapen kanssa vähentäen haitallisen typpioksidin määrä ilmassa. Lisäksi Active-betonikivet pysyvät selvästi perinteistä betonikiveä puhtaampana. Uusi tuote on korkeakoulujen, tutkijoiden ja kumppaneiden sekä Betonilaatan monivuotisen yhteistyön tulos.

Lähes kaikki Betonilaatan betonikivet ja -laatat on mahdollista saada typpioksidia vähentävällä ominaisuudella.

Active -betonikivet reagoivat päivänvalon ja hapen kanssa vähentäen haitallisen typpioksidin määrä ilmassa.

 

Kevätmessut kutsuvat tutustumaan uutuuksiin

Tuskin koskaan kevätmessuja on odotettu yhtä suurella innolla kuin tänä keväänä. Kauden avaa Turun Messukeskuksessa järjestettävä Piha & Puutarha 1-.3.4. Samaan aikaan järjestetään myös Mökki&Meri messut. Messut ovat avoinna perjantaina 10-18, lauantaina ja sunnuntaina 10-17.

Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian ja Suomen Kukkakauppiasliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa.

Ammattiopisto Livian opiskelija ovat rakentaneet messujen yleiskoristelualueen Ruduksen tuotteilla. Sieltä voi pongata Kartanonupu antiikkia, Rustiikki-laattoja, Rustikko- ja muurikko-muurikiviä sekä Laineri-reunakiviä.

Betonilaatta on mukana messuilla osastolla B17.

Lisätietoja: https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/piha-puutarha/

 

Legendaariset Kevätmessut järjestetään puolestaan Helsingin Messukeskuksessa 7.-10.4. Kysymyksessä on Suomen suurin puutarhanhoidon tapahtuma, joka kattaa lisäksi rakentamisen ja remontoinnin, piensisustamisen sekä lähiruoan. Messut ovat avoinna torstaista lauantaihin klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17.

Lakka on Kevätmessuilla osastopaikalla 6H51! Lakan kiviä löytyy myös yhteisosastoilta.

Ruduksen tuotteita on esillä messujen yleiskoristelualueilla sekä omalla osastolla 6G61. Osastolla pääsee nauttimaan kesätunnelmasta kesäkeittiön ja oleskelun merkeissä. Kivimalleista on esillä suosittu Luotokivi sekä uutuustuote Kartanonupu profiloitu antiikki uudessa ruskavärissä. Lisäksi osastolla on esillä Rustikko-muuri ja isoja betonilaattoja.

Betonilaatta on Helsingin Kevätmessuilla osastolla 6G50.

Lisätietoja: https://kevatmessut.messukeskus.com/?gclid=EAIaIQobChMI9OD5td3g9gIV8oODBx1cZwe-EAAYASAAEgLomfD_BwE