Pihan muotokieli

Pihan muotokieltä voi lähestyä monesta näkökulmasta. Itse valitsisin pihan materiaalit, rakenteiden muodon ja tyylin rakennusten ikää ja arkkitehtuuria tukevaksi, jolloin kokonaisuudesta tulee tasapainoinen, toimiva ja tyylikäs.

Pihan muotokieli voi olla kaareva tai suora­viivaisen selkeä. Makuja on monenlaisia. Etu- ja takapihan muotokieli, tyyli ja materiaalit voivat myös poiketa toisistaan. Kun pihan muotokieli on tiedossa myös muotoihin sopivien tuotteiden valitseminen helpottuu.

Kaarevat muodot asettavat tuotevalinnoille rajoituksia

Kaikki päällystetuotteet, reunakivet ja muurit toimivat suoralinjaisissa pihoissa. Pieniin kaarresäteisiin luontevasti taipuvia tuotteita on vähemmän. Etenkin reunakivissä ja muurituotteissa kannattaa kiinnittää huomiota, mihin muotoihin tuote soveltuu.

Kaikki muodot ovat kuitenkin mahdollisia toteuttaa, joten tämän ei pidä antaa rajoittaa luovuutta. Jos tuotevalinnat tehdään pihaan valittuja muotoja kunnioittaen niin saavutetaan tyylikkäämpi lopputulos vähemmällä vaivalla. Pienempi työmäärä tarkoittaa myös säästöjä toteutuksessa.