Huoltoalueet

Postilaatikot

Postilaatikko sijaitsee useimmiten varsin keskeisellä paikalla tervehtien ensimmäisenä pihaan tulijaa joko tulotien, tai kadun varrella. Laatikon alustan kiveäminen antaa pihalle huolitellun ensivaikutelman. Asiallinen kiveys vähentää myös alustan rikkaruohottumista.

Jätepisteet

Pihakiveyksen avulla voidaan kohentaa jätepisteen ulkoasua ja parantaa sen toimivuutta. Pinnoittamalla jätepisteen- tai katoksen alusta betonikivin tai – laatoin sekä roskasäiliöiden liikuttaminen, että alueen puhtaanapito helpottuvat. Alustan päällysteeksi käytetään useimmiten väriltään perusharmaita pihakiviä. Roska-astiaa on tarpeetonta korostaa värikkäin kiveyksin.

Tomutus/pyykinkuivaus

Tomutus- ja pyykinkuivausteline kuuluvat pihan vakiovarusteisiin. Telineet liitetään pihakiveyksen avulla luontevaksi osaksi viihtyisää puutarhaa. Alustojen päällystäminen betonikivin tai – laatoin lisää kodinhoitotyön mielekkyyttä ja helpottaa alueen puhtaanapitoa. Mattojen tomuttaminen ja pyykkien käsittely on vaivatonta tasaiselta pihakivipinnoitteelta käsin. Tarkoitukseen käytetään yleisimmin neutraalin värisiä peruslaattoja tai betonikiviä.