006-2004_IMG_0608

Rönsyävät kukkamuurit

Korotetut istutukset

Istutusten vaatimat multatilat syntyvät rinteisiin ja luiskiin kuin varkain erityyppisten muuriratkaisujen avulla. Elegantit muurirakenteet eivät ole pelkästään rinnepihojen yksinoikeus, sillä tyylikkäillä muurikivillä voidaan elävöittää myös tasamaalla sijaitsevaa puutarhaa. Korotettu istutus kasveineen on rakennuksen tyylikäs jatke ja edustava tilanjakaja pihapatiolle. Lisäksi muuriratkaisu takaa kasveille multatilan myös silloin, kun riittävän syvän kasvualustan kaivaminen ei ole mahdollista ”maan alle”.

Multavahvuudet

Perennapenkki, eli monivuotisista kukista tehty istutusryhmä vaatii keskimäärin 40 cm syvän, kuohkean ja ravinteikkaan kasvualustan. Suositeltava multavahvuus koristepensaille on 50 – 60 cm ja puille 80 cm.

Huomioitavaa

Kasvien hyvinvoinnin sekä kukka-altaan rakenteiden kestävyyden kannalta on tärkeää, ettei altaista pääse muodostumaan ”uima-altaita”. Veden poistuminen altaiden pohjalta varmistetaan soratäytöllä sekä tarvittaessa salaojituksen avulla. Kosteuden imeytyminen muurirakenteeseen estetään mullan ja muurin väliin asennettavan patolevyn avulla.

8SA-MUURIT

Nainen ja kukkakärry_skd274273sdc[1]

kukka-altaat