HB-FIILIS_pylväskivet_pieni

Aita muurikivistä

Betonisia muurikiviä, joiden molemmat julkisivut ovat viimeisteltyjä lohkottuja tai sileäpintaisia, on mahdollistaa käyttää myös aitojen rakentamiseen. Tarvittava lujuus saadaan käyttämällä pystyaukoissa vahvistuksena harjaterästä ja täyttämällä reiät betonimassalla. Siisti kansikivi tekee aidasta huolitellun ja näyttävän.

Kun rakennat muurikivistä aidan, niin huomioi, että tällöin muurin molemmat puolet jäävät näkyviin. Valitse siis tuote, jonka ulkonäkö miellyttää sinua molemmilta puolilta.

Ennen aidan rakentamiseen ryhtymistä on tärkeätä muistaa, että aidan rakentaminen on kaava-alueilla luvanvaraista.

Muurikiviaidan perustus

Muurikivistä tehtävän aidan perustus on hyvä tehdä aina routimattomaksi. Jos perusmaa on routimatonta, matalien muurien pohjaukseksi riittää humusmaan poistaminen ja korvaaminen murskesoralla (0-18 mm). Ennen kivien asentamista tiivistetyn, kantavan kerroksen päälle levitetään muutaman sentin vahvuinen asennushiekkakerros.

Muurikivisokkeli sopii erityisen hyvin aitaratkaisuksi silloin, kun tonttien välillä on huomattava korkoero.

Myös korkeita aitarakenteita voidaan rakentaa muurikivistä. Tällöin aidan ilmettä voidaan keventää  jatkamalla muurikiviaitaa puusta tehdyllä säleaidalla.

Betonikivistä näyttävä perustus myös puuaidalle

Vaikka tekisitkin aidan puusta, niin matala muuri toimii myös puuaidan perustana. Aitatolpat on kätevä valaa muurin valureikiin. Betonisista muurikivistä sekä puusta valmistetuista rakenteista tai elementeistä syntyy yksilöllisiä aitarakenteita.  Malleja ja ratkaisuja kannattaa tiedustella kivivalmistajilta.

Portinpylväät muurikivistä

Reiällisistä muurikivistä voi viereisen piirroksen mukaan rakentaa myös näyttävät portinpylväät. Huolellinen pylväiden perustus sorakerrokselle ja raudoitus sekä betonivalu reikiin tekee pylväistä tukevan.

10 muuri-aita sa

Untitled-1

HB-FIILIS_pylväskivet ja valllikivet