_MG_2194

Istutusten rajaamista

Reunakiveys helpottaa hoitoa

Kasviryhmän ja nurmikon välinen raja on usein epäselvä ja nurmikonleikkuun jäljiltä reunaan jää häiritseviä heinätupsuja. Istutusten rajaaminen betonikivillä tai betonisella reunakivellä vähentää kitkemistä. Kivet asennetaan reunustamaan kasviryhmää nurmipinnan tasoon. Kun toinen ruohonleikkurin pyöristä kulkee kiveystä pitkin, raja nurmikon ja istutusten välillä pysyy selkeänä ja siistinä.

Perennapenkki, eli monivuotisista kukista tehty istutusryhmä vaatii keskimäärin 40 cm syvän, kuohkean ja ravinteikkaan kasvualustan. Suositeltava multavahvuus koristepensaille on 50 – 60 cm.

Siisti reunus elävöittää ja viimeistelee

Yksiväristä pihakiveystä piristää ladontakuvion ohella siisti ja selkeä reunus.  Betonisten reunakivien ja -listojen ohella rajauksen voi tehdä  pinnoitteena käytetyistä kivistä suuntaa vaihtamalla.  Kaareva reunus teettää leikkuutyötä, mutta lopputulos on eläväinen ja tyylikäs. Värjätty puuhake kasvualustan katteena viimeistelee kasviryhmän ilmeen, estää rikkaruohojen kasvua ja estää kosteuden haihtumista maasta.

skd273215sdc_4

26yleiskuva sa

tutustu_tuotteisiin

_MG_2194