_MG_0161

Kutsuva sisäänkäynti

Sisäänkäynnin rooli on tärkeä. Se tervehtii sisään tulijaa, ja toivottaa vieraat tervetulleeksi taloon. Sisäänkäynti liittyy oleellisena osana etupihan muihin toimintoihin, joita ovat mm. pääovelle johtava polku, autokatos- tai talli, pysäköinti ja jätepiste. Tyylikkäiden pihakivien myötävaikutuksella tulopihasta muodostuu käytännöllinen ja edustava kokonaisuus. Kiveys ohjaa kulkua portilta pääovelle ja kestää tarvittaessa raskastakin kulutusta. Kovan pinnoitteen ansiosta hiekan ja roskien kantautuminen sisälle vähenee. Kiveys on lisäksi helppo pitää puhtaana.

Käytävän leveys ja päällystevalinnat

Pääovelle johdattava käytävä kannattaa tehdä vähintään 1,2 m leveäksi, jolloin kaksi henkilöä voi kohdata vaivattomasti. Pinnoitteeksi sopivat niin pihakivet kuin – laatat. Jalan kuljettavilla käytävillä kivien paksuudeksi riittää 6 cm., laattojen vahvuus vaihtelee yleensä 3,2 – 8 cm:n välillä.

Pihapolut ovat usein luonnollisimmillaan hieman kaarevina, joten päällystemateriaalivalintoja tehtäessä kannattaa tutustua myös kivityyppeihin, jotka mahdollistavat kaarevan ladonnan ilman kivien leikkaamista.

Kiveyksen värit

Kivipinnan väri kannattaa valita harkiten niin, että se sointuu talon väritykseen. Värivaihtoehtoja on runsaasti. Betoninharmaan lisäksi voit valita mm. erisävyisiä ruskeita, mustia, harmaita, värillisiä sekä monivärisiä pihakiviä tai -laattoja. Väri elävöittää pihakiveystä ja tekee siitä yksilöllisen. Erivärisillä kivillä voidaan myös rajata tai korostaa alueita, ja viitoittaa kulkua. Pienillä kivettävillä alueilla kannattaa kuitenkin pitäytyä korkeitaan kahdessa värissä, muuten lopputuloksesta saattaa tulla rauhaton.

Sisäänkäynnin muut elementit

Sisäänkäyntiin läheisesti liittyviä voivat olla myös portaat, muurit, istutusastiat ja seinivierikiveykset.

Täältä löydät ladontamalleja

_MG_1006

edustava_kokonaisuus

_Tyttö_kelt kukat_skd273050sdc[1]

8SA-YLEIS