Luonto on inspiroinut betonisten pihakivien tuotekehittelyä. Sen tuloksena on syntynyt kauniita pintaprofiloituja pihakiviä ja -laattoja, jotka sopivat erinomaisesti luonnonläheisille mökkitonteille. Kivien ulkonäköä valitessa kannattaa ottaa huomioon pihapiirin kokonaisuus, rakennusten ikä ja värimaailma sekä koko maisema, johon kivet tulevat. Kivien koot, muodot, pintakäsittelyt, värit ja eläväiset ladontakuviot saumoineen vaikuttavat kiveysten ilmeeseen.

– Luonnon keskellä mikään ei ole suoraviivaista. Pehmeät linjaukset eivät ole esteenä pihan kiveämiselle sillä niin pinnoite- kuin muurikivet taipuvat kaarevaan muotoon. Kulkureittien suunnittelussa mielikuvitus on rajana. Reitti voi olla suoraa, kaarevaa tai polveilevaa, toteaa suunnitteluhortonomi, pihakivimestari Seppo Asikainen.

Suomalaisen männikön tai koivikon katveessa sijaitsevan pihapiirin kivipolut polveilevat luontevasti varvikon keskellä ja muurit saadaan myötäilemään maaston muotoja. Pehmeästi mutkittelevia käytäviä on helpointa rakentaa kaarevareunaisista pienikokoisista kivistä. Mökkipihassa jalan liikuttavilla käytävillä ei kivien paksuudella ei ole kovin suurta merkitystä.

Lue lisää pihakivimestarimme vinkkejä mökkipihan kivivalintaan: portaista, nuotiopaikoista, valaistuksesta ja hyötypuutarhasta -> klikkaa tästä pdf:ään. Tai lue selattavaa nettiartikkelia tästä.