Laonta 5<

Betonikivet

Pihakiviä voidaan pihassa käyttää hyvin moniin tarkoituksiin. Pihaterassien ja grillialueiden, pihateiden, -käytävien ja -polkujen päällysteeksi, autotallin edustalle, auton kääntö- ja pysäköintipaikalle sekä päällysteeksi tomutus-, pyykinkuivaus ja jätesäiliöalueille. Kiveyksellä voi helposti ohjailla kivettävän alueen toimintoja ja luoda visuaalista ilmettä yhdistelemällä eri värejä ja muotoja.

Pihakiveys sopii hyvin myös sellaisille piha-alueille, joilla kasvit tai nurmikko eivät viihdy. Istutusten rajaaminen betonikivillä tai betonisella reunakivellä vähentää kitkemistä.

Pihakivien valintaan vaikuttavat käyttötarkoitus, toivottu väri, kiven muoto ja pintakäsittely.

Pihakivivalikoimasta löytyy niin moderniin ympäristöön sopivia sileäpintaisia tai suoralinjaisia kiviä kuin perinteiseen tunnelmaan sopivia pinnaltaan profiloituja tai vanhennettuja kiviä.

Jos pihakivien päällä liikutaan autoilla, on paksuudeksi valittava vähintään 60 mm kivi.

Betonikiven perusväri on harmaa, mutta niitä valmistetaan myös väripigmentillä sävytettynä. Sävytetyt kivet voivat olla joko pintavärjättyjä tai läpivärjättyjä.

Tuotannossa olevien pihakivien yleisimpiä värejä perusharmaan ohella ovat musta, punainen, ruskea ja kahden tai useamman värin erilaiset yhdistelmät. Värivalikoimat ja sävyt vaihtelevat valmistajasta riippuen. Samat perusvärit toistuvat muissa pihakivituotteissa, kuten muureissa ja reunakivissä, mikä edesauttaa yhtenäisen pihakokonaisuuden rakentamista.

 

betonikivisarja

Päällystekiviä valmistavat yritykset

Betonilaatta Oy
Lakan Betoni Oy
Lammin Betoni Oy
Napapiirin Betoni Oy
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy
Rudus Oy

Yritysten tuoteluetteloita voit selata täällä

viistetty-betonikivi patinoitu-betonikivi1 patinoitu-betonikivi

0464581_Rombakivi_HN tummanharmaa_hienopesty_935

 kaarrekivisarja kaarrekivi H-kivi eurokivi betonikivi3 Betonikivet-L-muoto betonikivet