Muurikivillä ja kasveilla on positiivinen vuorovaikutus. Yhdessä ne tekevät pihasta näyttävän.

Betonisista muurikivistä tehtyjen korotettujen istutusten avulla on helppo luoda pihaan tyylikästä vehreyttä ja persoonallista ilmettä. Astiataimet mahdollistavat puolestaan läpi kasvukauden jatkuvan istutussesongin, joten pihan voi tehdä kasvillisuutta myöten valmiiksi vaikka keskikesällä.

Uniikki yksityiskohta, näyttävät raamit

Muurikaukalo kasveineen voi olla pihan yksittäinen katseenvangitsija tai tyylikäs kehys oleskelualueelle. Maasta hieman kohollaan olevien patioiden reunustajana muuri istutuksineen hävittää luontevasti korkoeroa ja palvelee suojarakenteena vähentäen harhaan astumisen vaaraa. Korotettu istutuskaukalo varmistaa lisäksi kasveille riittävän multatilan myös paikkoihin jonne riittävän syvän kasvualustan kaivaminen ei esimerkiksi maaperän vuoksi ole syystä tai toisesta mahdollista.

Astiataimia käyttämällä piha näyttää heti valmiilta. Niitä voi istuttaa jopa keskikesällä kunhan huolehtii taimien riittävästä vedensaannista.

Betonisista muurikivistä tehty istutuskaukalo takaa kasveille reilun multatilan ja antaa tyylikkäät raamit oleskelupatiolle.

Matalat pensasangervot, kääpiövuorimännyt sekä lamoavat kääpiö- ja sinikatajat pehmentävät muurirakennetta peittämättä kuitenkaan näkyvyyttä patiolta aukeavaan järvimaisemaan.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.