833_tuotteet

Monikäyttöiset pihakivet

Hyvin ja huolella tehty pihakiveys on helppohoitoinen ja kestävä, lähes ikuinen.

Pihan eri kohteisiin sopivia kivi- ja laattamalleja löytyy laaja valikoima eri vahvuuksia, värejä ja pintoja, talon värityksen ja omien mieltymysten mukaan.

Lisäksi löytyy tuotteita muurien, aitojen ja portaiden tekoon.

Käsistään kätevä voi tehdä pihan kiveykset itsekin tai kiveykset voi ostaa kivet, suunnitelman ja paikalleen asennuksen sisältävänä pakettina valmistajalta.

Oikean vahvuiset tuotteet oikeisiin paikkoihin

Värin ja pintakäsittelyn lisäksi pihan kivipinnoitteiden valintaan vaikuttaa käyttötarkoitus; pihapolkujen pinnoitteeksi valitaan ohuempia kiviä ja laattoja, ajoneuvoliikenteen alueille paksummat.

30 mm paksut laatat asennetaan betonirungolle maakostean betonin varaan. 50 mm paksut laatat soveltuvat maavaraiseen asennukseen kävelyalueille, jossa ei ole koneellista kunnossapitoa. Vähintään 60 mm paksut betonikivet kestävät henkilöautoliikenteen ja soveltuvat siksi hyvin omakotipihoihin.

Paksuus mm Käyttötarkoitus
30 mm Asennus maakostean massanvaraan terassien ja portaiden verhoukseksi
50 mm Asennus maavaraisesti kävelyalueille, ei ajoneuvoliikennettä, eikä koneellista talvikunnossapitoa.
60 mm -> Asennus maavaraisesti omakotipihoihin, kestää henkilöautoliikenteen.

Erikoistuotteet

Puukivi

Normaalien betonikivien lisäksi markkinoilla on myös kierrätystuotteista valmistettu Puukivi, jossa tavanomaisen betonin kiviainesta korvataan kierrätyspuukuidulla jopa 50% tuotteen tilavuudesta. Puhdas kierrätyspuukuitu muodostaa tuotteiden pintaan kauniin rustiikkisen ilmeen ja tunnelman.

Ilmaa puhdistavat betonikivet

Ilmaa puhdistavien kivien betonimassassa käytettävien lisäaineiden reaktio auringonvalon ja hapen kanssa vähentää haitallisten typpioksidien määrää. Reaktion tuloksena syntyy terveydelle vaarattomia typpiyhdisteitä, jotka huuhtoutuvat sadevesien mukana pois kivien pinnoilta. Ilmaa puhdistavia kiviä on mahdollista valmistaa useissa kivimalleissa.

Kaarevia-ladont-2_L2_21 katua-ja-muuria _MG_9876 _MG_3859 _MG_3789