Epätavallisen lauha talvi viritti monet varhaiskevään kukkijat kasvuun jo alkuvuodesta eteläisen Suomen lumettomilla alueilla. Esimerkiksi jouluruusu ja näsiä puhkesivat paikoin kukkaan jo tammikuussa, ja helmikuussa bongailtiin muun muassa sinivuokkoja ja lumikelloja. Leudon sään johdosta myös kiviasennuksen ammattilaiset urakoivat  poikkeuksellisesti lähes läpi talvikuukausien  etelä- ja lounaisrannikolla.

Sinivuokot ilahduttivat eteläisen suomen lumettomilla ja suojaisilla kasvupaikoilla jo helmikuussa.

Puutarhaharrastajien valmistautuminen kevääseen alkoi varaslähdön ottaneiden kukkijoiden myötä. Buumia nostattivat postilaatikosta tipahtelevat siemenhinnastot ja puutarhalehdet. Myös tapahtumarikasta messukevättä vartottiin innolla, ja päivämääriä ruksailtiin kalenteriin.
Sitten tuli takatalvi, joskaan ei sanan varsinaisessa merkityksessä. Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi hallitus alkoi rajoittamaan joukkokokoontumisia, joka tiesi myös puutarhamessujen peruuntumista ainakin toukokuun loppuun saakka.

Vaikka tuleva kevät onkin nyt erilainen, on se yhtäkaikki tervetullut ! Luonto herää raikkaan vihreänä uuteen kasvukauteen niinkuin aina ennenkin. Nyt onkin mitä mainionta aikaa ideoida ja tehdä vaikkapa pihasuunnitelma valmiiksi. Suunnitelman tekoon ohjeistusta seuraavassa blogissamme.
Vinkkejä suunnitteluun, puutarhahoitoon ja -rakentamiseen, sekä tietoa kevään uutuuksista kaikilta pihan ja puutarhan saroilta löytyy mm. netistä ja alan lehdistä. Pihakivien valmistajien kotisivut sisältävät puolestaan tuotesittelyjen ohella runsaasti ideoita mm. pihakivien käytöstä puutarhassa.  Lue lisää: Pihakivien valmistajat

MITÄ UUTTA PIHAKIVIRINTAMALLA

Viheralan ammattilaiset ehtivät ennen rajoituksia viettämään Viherpäiviä Jyväskylässä helmikuun alkupuolella, ja tutustua samassa yhteydessä pidettyyn Vihertekniikkanäyttelyyn. Näytteilleasettajat olivat koonneet Palvijonkiin mukavan kattauksen tuttuja pihakivituotteita höystettynä muutamilla makupaloilla kevään uutuuksia.

Ruduksen osastolla oli esillä mm. vanhaa tuttua Torino-kivisarjaa täydentävä uutuus, pintakäsittelyn tuloksena ajan patinaa huokuvat antiikkipintaiset Torino-kivet.
Lue lisää Rudus Pihakivet ja Maisematuotteet

Lakan Betonin 80 mm paksut Loimuhulekivet sopivat vaikkapa pihateiden ja paikoitusalueiden pinnoitteeksi. Kivien aaltoileva pinta on esteettisen kaunis ja normaalia leveämpi sauma edistää hulevesien imeytymistä takaisin luonnon kiertokulkuun. Lue lisää Lakan Betoni 

Harjun Betonin HB-Patinoidut Muurikivet tuoteperhe muodostuu kolmesta erikokoisesta muurikivestä. Rakennusbetoni ja Elementin näyttelyosastolla pääsi tutustumaan Amos Rexistä tuttuun, Lasipalatsin aukiolla käytettyyn unikkiin Apilakiveen. Helsingissä sijaitseva taidemuseo Amos Rex on näyttävä rakennuskokonaisuus, joka palkittiin vuoden 2018 Betonirakenteena.
Betonilaatta Oy:n Waltti-muurin molemmat puolet ovat lohkopintaisia. Ympyrän muotoon taittuva muurikivi mahdollistaa myös kaarevia ja kuperia muotoja muurin molempien pintojen ollessa eläväisen rosoisia.

Lue lisää Harjun Betoni
Lue lisää Betonilaatta Oy
Lue lisää Rakennusbetoni ja Elementti

Tutustu myös:
Napapiirin Betoni
Lammin Betoni

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.