Lumisateiden myötä pihakivipinnoitteet peittyvät valkean hunnun alle ja muurirakennelmat saavat ylleen koristeellisen kuorrutteen. Puutarhakasvien kietouduttua valkoiseen vaippaan on talven ihmemaa lyhdyillä ja tuikuilla täydennettynä valmis.

Kuvia suunnittelun tueksi

Lumettomilla ja vähälumisilla alueilla ehtii vielä tarttua kameraan ja kuvata uudisrakennuksen pihatöitä vailla oleva tontti, tai saneerausta kaipaava vanha puutarha. Viimeistään helmi-maaliskuinen kevätaurinko herättää pakkasten ajan horrostaneen puutarhakärpäsen, joka pursuaa intoa ja pihaideoita keväällä toteutettavaksi. Talven alla otetut kuvat ovat apuna suunnittelutyössä. Ne muistuttavat pihan tilanteesta ennen lumia ajatuksia paperille työstettäessä.

Varaudu liukkauteen

Märkien pintojen jäätyminen tekee kulkureitit ajoittain luistinradoiksi. Varaudu liukkauteen hankkimalla käden ulottuville hiekoitussepeliä tapaturmien ehkäisemiseksi.

Tuliaiseksi pihaideoita

Monet suomalaiset lomailevat etelän auringossa pimeänä vuodenaikana. Reissutessa kannattaa pitää silmät auki, kuvata paikallisia puutarhoja, kiveyksiä ja rakenteita, ja poimia parhaat ideat kotiin viemisiksi, mahdollisesti jopa soveltaen kotipuutarhassa toteutettavaksi.

On aika kiittää

Lämmin kiitos Teille pihakivi-blogin lukijat kiinnostuksesta juttuja kohtaan. Oikein mukavaa loppuvuotta ja joulun odotusta ! Nyt hetkeksi talviunille, aivot narikkaan ja entistä virkeämpänä kohti vuotta 2020 !!!

Toivottaa Pihakivimestari ja Jarre-koira


About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.