Pihasuunnitelma antaa avaimet käytännön toteutustyöhön olipa sitten kysymyksessä uudisrakennuksen pihapiiri tai vanhan pihan kunnostaminen.

Jokainen puutarha on yksilöllinen – toiveita sen toimintojen, kasvillisuuden, pintamateriaalien yms. suhteen on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä joille pihat kuuluvat.
Puutarhaunelmien toteuttaminen edellyttää huolellista suunnittelua; eri vaihtoehtojen punnitsemista, asioiden asettamista tärkeysjärjestykseen ja päätöksien tekemistä. Suunnittelun avulla pihapalapelin osat loksahtavat lopulta paikoilleen harmoniseksi kokonaisuudeksi. Hyvä pihasuunnitelma mahdollistaa myös toteutustöiden jaksottamisen useammalle vuodelle näin haluttaessa.

Listaa pihatoiveet

Pihaa rakennettaessa tai uudistettaessa on tärkeää tietää mitä haluaa. Vaikka pihasuunnitelman teettäisi alan ammattilaisella on toiveet hyvä listata. Kirjaa ylös myös havaintosi tontista, ympäristöstä ja ilmansuunnista. Lue ohjeita unelmien pihapiirin suunnitteluun oheisista linkeistä.

SUUNNITTELE UNELMIESI PIHA
HELPON PIHAN ABC
OMANNÄKÖINEN OLESKELUPIHA

Valittavissa vähähiilisiä pihakiviä

Kotimaiset pihakivivalmistajat ottavat osaa ympäristötalkoisiin tekemällä jatkuvasti työtä hiilidioksidipäästöjen alentamiseksi niin tuotteiden valmistamisprosessissa kuin itse myyntituotteissa. Panostus on tuottanut tulosta sillä yhä useampia betonikiviä- ja laattoja on jo saatavana myös vähähiilisinä. Suomalainen luonto on puolestaan inspiroinut tuotekehittelijöitä, mikä näkyy pihakivien ja -laattojen herkissä maanläheisissä väreissä, muodoissa ja eläväisissä pintakuvioinneissa.

PIHAKIVIEN HIILIJALANJÄLKI PIENENEE

Maanläheiset sävyt sopivat suomalaiseen pihapiiriin.

Betoniset pihakivet ja -laatat ovat perinteinen, tyylikäs ja huoleton pintamateriaali kotipihojen patioiden, käytävien ja ajoteiden päällystämiseksi. Betoniset muurikivet palvelevat puolestaan niin tukimuurien rakentamisessa kuin puutarhan erilaisten rakenteiden, kuten esimerkiksi istutusaltaiden ja aitojen rakennusmateriaaleina.

Tutustu pihakivituotteisiin valmistajien kotisivuilla.

BETONILAATTA OY
LAKKA RAKENNUSTUOTTEET OY
LAMMINBETONI OY
NAPAPIIRIN BETONI OY
RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY
RUDUS OY

Hyvin suunnitellussa ja toteutetussa pihapiirissä viihtyvät kaikenikäiset perheenjäsenet.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.