Pihakivin päällystettyjä kulkureittejä arvostaa joka kevät yhä enemmän. Kova pinnoite kuivahtaa talven jälkeen nopeasti ja puhdistaminen vaatii vain muutaman harjanvedon. Ja mitä parhainta –  myös huusholli pysyy siistimpänä – no,  ainakin hiekkamäärän suhteen. Sorapäällysteisissä käytävissä kosteus säilyy pidempään ja kuraa pakkaa kulkeutumaan kenkien pohjissa sisätiloihin rappuralliharjasta huolimatta.

Kiveys puoltaa paikkaansa myös pihan ajoalustoilla missä kostea maa-aines tarttuu autonrenkaisiin ja rapisee autotallin lattialle. Kaksi kertaa vuodessa tapahtuva pakollinen renkaanvaihto on sekin tee-se-itse miehelle tai naiselle miellyttävämpää kun alustana on siisti kiveys  sateen pehmittämän pihamaan sijaan.

ajoalusta SA

Tervetuloa meidän pihaan!

Pihan sisäänkäynti tuloteineen antaa ensivaikutelman koko puutarhasta. Se on käyntikortti johon kannattaa satsata. Kauniit ja käytännölliset kiveykset yhdistettynä viihtyisään vihreyteen toivottavat  tervetulleeksi niin kotiväen kuin vieraat.

Lue vinkkejä pihan ajoalustojen ja autotallien edustojen pinnoittamiseen TÄÄLTÄ.

autotallin edusta etupiha SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.