Suomalaisen luonnon kauniit muodot, kuviot ja värit ovat piirtyneet pysyvästi myös betonisten pihakivien ja -laattojen pintaan.

Mökkeilybuumi on vallanut suomalaiset. Vapaa-ajan asuntojen käyttöprosentti on noussut viimeisten vuosien aikana niin voimakkaasti että ilmaan on heitetty jopa ehdotus kaksoiskuntalaisuuden mahdollisuudesta.

Luonto piirtyy pihakiveen

Suomalainen luonto on ehtymätön inspiraation lähde. Tekniikan kehittymisen myötä sen vaikutteet näkyvät enevässä määrin myös betonikivien ja -laattojen tuotannossa. Jo entuudestaan laajat valikoimat ja -tuoteperheet ovat muutaman viimeisen vuoden aikana saaneet täydennystä sulavalinjaisista pintaprofiloiduista tuotteista, joiden pintakuvioinnissa ja muodoissa heijastuvat luonnon polveilevat ääriviivat ja ajaton kauneus.

Luonnon muodot ja kuviot piirtyvät kauniisti myös betonkivien pintaan.

Eloisat luonnonliuskeita muistuttavat pihakivet- ja laatat ovat lunastaneet paikkansa mökkipihoissa ja vapaa-ajan asunnoilla soveltuen niin oleskelualueiden kuin käytävien pinnoitteeksi. Tyylikkäät, aaltomaiseksi pintaprofiloidut suorakaiteen ja neliön muotoiset laatat huokuvat puolestaan maanläheistä särmikkyyttä patioiden päällysteenä. Myös uutuuttaan vanhennetut pihakivet asettuvat luonnonhelmaan ilman riitasointuja.

Rakenteilla olevan luonnonliuskettä muistuttavan betonikikivikäytävän ympärys saa valmistuttuaan kunttaverhouksen.

Mökkipihoissa polun virkaa riittävät toisinaan hoitamaan pelkät askelvälein asennetut laatat. Niiden muoto on pitkälti makuasia, tärkeintä on että laatat asennetaan luontevalle askelvälille kulun helpottamiseksi.

Monikäyttöiset muurikivet

Muurikivet sulautuvat ongelmitta mökkipihoihin joissa niille löytyy monia käyttökohteita. Perinteisen tukimuurin roolin ohella ne voivat palvella esimerkiksi sokkelina puuliiterille tai vaikkapa rakennusmateriaalina nuotiopaikalle tai grillille. Rosopintainen muurikivi taipuu kivityypistä riippuen myös kaarelle ja sulautuu harmonisesti ympäristöön myötäillessäään luonnon omia polveilevia muotoja.

Kaarelle taipuva muurikivityyppi myötäilee luonnon pehmeitä muotoja.

Voimakkaimmin suomalaisesta luonnosta on imenyt vaikutteita eloisa muurikivityyppi, jolla saa tehtyä luonnonliuskekivimuuria muistuttavaa muurirakennetta.

Muurikivistä tehty sokkeli ei kaipaa erillistä pintakäsittelyä. Rosoinen kivipinta on kerralla siisti.

Muurikivistä tehdyt nuotiopaikka ja istutuskaukalo täydentävät toisiaan vapaa-ajan asunnon pihakivipatiolla.

Lue lisää aiheesta : Betonikivet ja luonto

Betonikivet ja luonto

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.