Kesäkukat, ja yksivuotisten kukkien tapaan käytettävät monivuotiset kasvit ovat pihakivin pinnoitettujen alueiden väriläiskiä. Niiden loisto on nyt parhaimmillaan. Kukkaistutukset piristävät patioita, täydentävät terassien sisustusta ja somistavat sisäänkäyntejä. Etu on molemminpuolinen. Stabiililla kiveyksellä ruukut pysyvät horjumatta pystyssä, ja harmoninen kokonaisuus tuo kukat esteettömästi esille antaen niille tilaa loistaa. Yksivuotiset kukkijat ovat myös kätevä tapa tuoda oleskelualueelle uutta ilmettä vaikka vuosittain.

Kesäkukat viihtyvät erinomaisesti myös muurien reunoilla ja niitä voistuttaa koristamaan muurikivistä tehtyjä kaukaloita. Massiivinen muurikivimuuri antaa mitä mahtavimman taustan rönsyileville lajeille ja lajikkeille; värikkäille kukkijoille ja reheville kesävihreille.

Terassihortensiat, maljaköynnökset, peikonkakkarat, amppelidianat ja monet muut kauniit kesän kukkijat pääsevät oikeuksiinsa kivipatioiden koristukseksi sijoitettuina.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.