Aurauslumien kasaamisesta kärsivä nurmialue autotallin kupeella pisti vuosia silmään pihaan tultaessa. Kun jokakeväiset paikkauskylvöt alkoivat tympiä, syntyi ajatus kivetystä vierasparkista huonosti menestyvän ruohikon tilalle.
Ajatus osoittautui nerokkaaksi. Tilapäiselle pysäköintipaikalle oli pienellä etupihalla ihan aidosti tilausta, ja lisäksi alue toimii pinnoitettuna kulkureittinä tomutustelineelle. Sisääntulon ilme siistiytyi kertaheitolla työn valmistuttua. Talvella vierasparkki toimii edelleen aurauslumien kasauspaikkana, tosin nyt sillä erolla, että lumien sulamisen jälkeen kasan alta paljastuu siisti kiveys kuolleen nurmikon sijaan.

Aurauslumista kärsivä nurmikko korvattiin vierasparkkina toimivalla betonikiveyksellä, jonka rajauksena toimii betoninen reunakivi. Pitkittäissuuntaisesti tiililadontana asennettujen betonikivien liittymäkohta asfalttiin ratkaistiin vaakasuoraan ladotulla kiviraidalla. Tomutustelineen alla olevaa vanhaa laatoitusta levennettiin muutamalla laattarivillä samassa yhteydessä.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.