Lomalaisille puhaltavat nyt mielenkiintoiset tuulet. Suomalaisesta luonnosta inspiraationsa ammentaneet pintaprofiloidut betonikivet antavat nimittäin aivan uudenlaista kipinää mökki- ja vapaa-ajan asuntojen pihojen päällystämiseen kovin pinnoittein. Luonnonliuskeitä jäljittelevä kuvionti on taidokas, ja huokuu iättömyyttä aidon luonnonkiven tavoin. Kahdeksan senttimetriä paksut kivet käyvät kaikkiin pihan pinnoitettaviin kohteisiin; oleskelualueille, polkujen katteeksi ja autolla liikuttavien alueiden päällysteeksi. Ladonta vaatii alkuun pientä mietiskelyä ja kivien pyörittelyä, mutta kun homma alkaa sujua se lähtee etemään nopsaan. Luonnoläheiseen ympäristöön luontevasti sulautuvat kivet sopivat myös hyvin yhdistettäväksi muiden betonisten pihakivituotteiden kanssa.

Luonnon keskellä polut ovat luontevimmillaan hieman polveilevina, joten kivien leikkuuta ei tässä kohtaa tarvita. Metsänpohjamatto eli kuntta on puolestaan mökkipihan vihreyttäjä aidoimmillaan.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.