Näin myöhäissyksyllä lehtiä ja neulasia varisee alas puista vinhaan tahtiin. Kivipintoja asennettaessa on hyvä huolehtia etteivät nämä orgaaniset ainekset pääse solahtamaan keskeneräisen päällysteen saumoihin, sillä maatuessaan humukseksi kivien ja laattojen väleissä eloperäiset materiaalit tarjoavat rikkaruohojen siemenille edullisen paikan kylväytyä ja kasvaa. Ylimääräisen roskan pääsy saumoihin voidaan estää harjaamalla kivien ja laattojen väleihin kivetöntä hiekkaa sitä mukaan kun valmista pintaa syntyy. Ennen saumaushiekan levittämistä kiveys puhdistetaan tarvittaessa esimerkiksi lehtipuhaltimella, joka poistaa mahdolliset roskat myös saumojen väleistä.  Hienojakoinen kuiva säkitetty saumaushiekka helpottaa saumaustyötä etenkin märällä kelillä.

Lue lisää kiveysten saumaamisesta : https://www.pihakivi.com/2016/07/saumaus-on-tarkea-juttu/   

Ylimääräiset lehdet ja muut roskat kannattaa poistaa ennen saumaushiekan harjaamista kivien väleihin.