Pitkäaikainen haave puulla lämmitettävästä kylpytynnyristä omassa pihassa toteutui sopivasti talven kynnyksellä. Paikaksi valikoitui rantasaunan ja puuliiterin välinen alue, jossa palju ei yksinäisenä elementtinä korostu liikaa. Kyseinen paikka on myös käytön kannalta ihanteellinen kylpytynnyrille ; sauna on aivan äärellään, veden saa otettua uppopumpulla läheisestä lammesta, ja liiterin puolelle sijoittuvasta tulipesästä halot ovat vain muutaman metrin päässä.

”Harjakaiskylvyt” nautittiin heti kun tynnyri oli asennettu paikoilleen. Reilun metrin korkuiseen paljuun meneminen oli kuitenkin hankalaa ilman porrasta.  Rentoutuminen lämpimässä vedessä poiki ideoita mm. betonisten muurikivien hyödyntämiseksi sekä paljun rappurakenteena että tulipesän verhousmateriaalina. Ajatuksista kehkeytyi lopulta saneeraussuunnitelma, joka yhdistää saunamökin ja puuliiterin välisen alueen viihtyisäksi oleskelukokonaisuudeksi.

Muurit pystyyn syksyllä

Koska kylpypalju pääsee parhaiten oikeuksiinsa raikkaina syys- ja talvi-iltoina, päätettiin kylpemään menon  helpottamiseksi muurirakenteet pystyttää vielä ennen lumen tuloa.  Tukeva askelma paljuun syntyi lohkopintaisesta muurikivestä puisella lankkukannella varustettuna. Tulisijan verhoamiseksi käytettiin luonnonkiveä muistuttavaa betonista muurikiveä, josta rakennettiin kaksi lyhyttä muurinpätkää tulipesän kahta puolen.  Viikonlopun puitteissa valmistuneet rakennelmat rytmittävät ”pihakylpylän” ilmettä jonka ympäristön kunnostaminen toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi jatkuu seuraavana kesänä saneeraussuunnitelman mukaisesti.