Viherakentamisen ammattilaiset asentavat täysillä kiveyksiä kunnes talviset sääolosuhteet konkreettisesti päättävät kasvukauden mittaisen työsesongin.  Omakotiasukkaat sen sijaan hieman aristelevat pihakiveyksien laittoa myöhäissyksyllä.  Huoli on turhaa, sillä asianmukaisesti tehdyt, routimattomaksi eristetyt pohjat pitävät kivet, laatat ja muurit paikoillaan asennettiinpa ne sulan maan aikaan milloin tahansa.   Myös muita piha- ja  vihertöitä on mahdollista tehdä aina maan routaantumiseen saakka,  tai kunnes lumipeite estää maahan kohdistuvan rakentamisen.  Kun pihan uudisrakentamisessa tai kunnostamisessa ottaa loppukirin vielä nyt ennen talvea,  voi seuraavana keväänä keskittyä hyvillä mielin nauttimaan lumien alta paljastuvasta viihtyisästä puutarhasta .

Syksy on erinomaista aikaa pihojen rakentamiselle ja kunnostamiselle.