Pihakivien tuoteperheeseen kuuluvalla betonisella kourulaatalla on kivirakentamisessa kaksoisrooli tarpeen vaatiessa tai näin haluttaessa.   Uramainen laatta on tarkoitettu ensisijaisesti pintavesien poisohjaamiseksi kiveyksiltä haluttuun suuntaan. Esimerkiksi kasviryhmin reunustetuilla kivipatioilla rankkasateiden vesimassat voidaan juoksuttaa kourulaattojen avulla ohi istutusten multatilojen, jolloin kasvualustaan ei kerry kasvien hyvinvoinnille haitallista  liikamärkyyttä. Pinnoitteen reunaan asennettuna kourulaatta hoitaa lisäksi erinomaisesti reunatuen virkaa estäen päällysteen purkautumisen.  Reunatuennan tarve kiveyksillä on sitä suurempi mitä pienempiä pinnoitteena käytetyt kivet ovat.

Kourulaatat sulautuvat luontevasti muuhun kiveykseen ja ne voidaan asentaa tarvittaessa ongelmitta myös kiveyksen keskelle.

kourulaattaSA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

101 thoughts on “Kourulaatan kaksoisrooli

  1. Hurry up to look into loveawake.ru you will find a lot of interesting things

    I congratulate all women on the holiday!>>>

    Click here…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään