Betonisten pihakivituotteiden väripaletista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen pihaan ja makuun.  Musta ja harmaa ovat edelleen kysytyimpiä, mutta esimerkiksi maanläheinen ruskea eri sävyissään on viime vuosina kasvattanut suosiotaan värivalinnoissa. Lisäksi perinteinen kaksivärinen punamusta on saanut rinnalleen muita kahden tai useamman värin yhdistelmiä kuten esimerkiksi mustavalkea, ruskeaharmaa jne.

Betonikivien ja -laattojen yleisimmät perusvärit (harmaa, musta, punainen) toistuvat myös muureissa ja reunakivissä, joten piharakentaja voi helposti soinnuttaa pihan päällysteet muiden kivirakenteiden kanssa yhteneväiseksi.
Missä on muureja, siellä on useimmiten myös kasvillisuutta.  Viimeisen silauksen istutuksille ja puutarhan värimaailmalle antaa puuvartisten kasvien kasvualustan kattaminen värjätyllä koristekatteella.  Esimerkiksi kuvan punamustaa tukimuuria vasten istutettujen kartio- ja pallotuijien kasvualusta on verhottu sävy sävyyn muurirakenteen kanssa katekankaan päälle levitetyllä pähkinänruskealla puuhakkeella.

Lue lisää pihakivien väreistä ja värien valinnasta TÄÄLTÄ.

Havukasveilla ja pihakivimuurilla on synergia etu. Muuri korostaa ikivihantien kasvien vihreyttä ja tuo pyöreät ja kartiomaiset muodot hyvin esille. Havut puolestaan syventävät muurin väriä ja pehmentävät sen jyhkeää ryhdikästä olemusta. Pähkinänruskea koristekate estää rikkakasvien kasvua ja sointuu väriltään hyvin kokonaisuuteen.

Havukasveilla ja pihakivimuurilla on synergia etu. Muuri korostaa ikivihantien kasvien vihreyttä ja tuo pyöreät ja kartiomaiset muodot hyvin esille. Havut puolestaan syventävät muurin väriä ja pehmentävät sen jyhkeää ryhdikästä olemusta. Pähkinänruskea koristekate estää rikkakasvien kasvua ja sointuu väriltään hyvin kokonaisuuteen.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.