Varhaiskevään massatapahtumien jälkeen viherpeukaloita hellitään kesän kynnyksellä pienemmillä, pääsääntöisesti kasvipainoitteisilla piha- ja puutarhamessuilla. Puutarhan saneerausta tai rakentamista suunnittelevan kannattaa puolestaan lisätä kalenteriin vaikkapa päiväretki Marketanpuistoon Espooseen tai Mikkelipuistoon Mikkeliin. Molempien puistojen mallipihoista löytyy kasvien ohella runsaasti ideoita muun muassa pinnoitekivien ja muurien käytöstä puutarhassa. Erilaisiin kivi- ja kiveysvaihtoehtoihin paikanpäällä voi tutustua myös betonikivivalmistajien näyttelypihoilla.

Betonikivivalmistajien näyttelypihoja

18.5 Pohjois-Suomen puutarhamessut, Ruukki
18.-19.5 Minifarmi & Kukkamessut, Uusikaupunki
25.5 Puutarhapäivä, Marketanpuisto Espoo
25.5 Lapua kukkii-puutarhamessut, Lapua

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.