Voimakkaasti rönsyilevillä nurmiheinillä on taipumusta levitä pihakivin päällystetyille käytäville ja patioille pinnoitteen rajoittuessa nurmikkoon. Epäsiisti reunus helppo siistiä poistamalla kiveyksen päällä rehottava ruohikko erityyppisillä reunaleikkureilla tai kanttauslapioilla pinnoitteen ulkoreunaa myötäillen. Työvälineen terän katkaistua nurmimaton juuriston poikki päällysteen pinnalle jäävät heinäsuikaleet irtoavat käsipelissä, ja raja nurmikon ja kiveyksen välillä on jälleen selkeä ja täsmällinen.

Reunaleikkuri katkaisee nurmikon juuret, jonka jälkeen kiveyksen päälle levinnyt nurmikko voidaan poistaa ja viimeistellä työ harjaamalla pinnoite puhtaaksi.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.