Betonisista muurikivistä rakennetuissa grilleissä ja tulipesissä paistuvat kesän parhaat herkut ja nuotiomakkarat.

Monipuolisten muurikivien käyttö puutarhassa ei rajoitu pelkäästään rinteiden tukirakenteena olemiseen. Kivityypistä riippuen niistä voi myös rakentaa vaikkapa  pyöreän, tai suorakaiteenmuotoisen grillin, tai nuotiopaikan.

Grillipaikka vesirajaan

Oleskelutasanteen tarve veden äärelle tuli ajankohtaiseksi rantaprojektin yhteydessä, jossa toteutui lisäksi perinteinen hirsiarkkulaituri ja savusauna.

Pohjatöiden jälkeen grillipation rakentaminen aloitetiin asentamalla betonisista muurikivistä L-kirjaimen muotoiset raamit kehystämään oleskelutasannetta. Muurien valmistuttua viimeisteltiin tulipesän alusta, ja rakenteen paikka piirrettiin merkkausmaalilla alueen keskelle.

Grilli/nuotiopaikka tehtiin ympyriäisen ladonnan mahdollistavista muurikivistä. Tulitiilet asennettiin lopuksi valmiin tulipesän sisäpuolelle ja muurien kansikiviksi kiinnitettiin kiviliimalla neliömäiset laatat.

Grillaajia vaille valmista

Muurikivistä tehty matala muuri toimii oleskelualueen raamien lisäksi puisten istuinpenkkien runkona. Betonilaatat ovat puolestaan itseoikeutettu valinta kivipation ”lattiaksi”. Metallinen, mittatyönä teetetty kansi suojaa tulipesää sateelta ja pitää grillin puhtaana roskista.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.