Onko uudisrakennus vaiheessa tai pihatöitä vaille valmis? Kaipaako vanha puutarha kunnostamista, tai onko kenties joku projekteista jäämässä talven jalkoihin ? Nyt kannattaa näpsiä pihasta kuvia suunnittelun tueksi ja siirtää ideat talven aikana paperille ensi kevättä varten.

Pihanrakennustyöt ovat edelleen täydessä vauhdissa ja puuvartisten koristekasvien syysistutusaika parhaimmillaan. Työt jatkuvat kunnes säänhaltija kääntää kelkkansa;  maa routaantuu tai lumikerros estää pihatöiden tekemisen.

Mikäli pihan saneeraus on ajankohtaista tulevana keväänä kannattaa lehtien haravoinnin ja muiden syysaskareiden lomassa kuvata puutarhaa mahdollisimman monesta vinkkelistä. Myös uudisrakennukset, vaiheessakin olevat, tontteineen on hyvä ikuistaa muistikortille. Pihakuvista on paljon hyötyä tekipä suunnitelman itse, tai teetti sen alan ammattilaisella. Talvikuukaudet ovat etenkin pihasuunnittelijoille hyvää aikaa työstää valmiiksi suunnitelmia, jolloin projektit ovat aloitettavissa heti keväällä  säiden salliessa.


About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.