Rinteessä kasvava nurmikko on työlästä pitää siistinä. Tukimuuri luiskan alataitteessa ja rinteen verhoaminen kasvillisuudella poistaa niittotarpeen ja ryhdistää koko pihan olemuksen. Rakenne vähentää lisäksi kompuroimisriskiä antaen raamit turvallisesti kuljettaville rapuille.

Rinteen työstäminen kasviryhmäksi aloitettiin muurin ja rappujen paikan määrittämisellä, korkomittauksilla, kuorimalla nurmikko pois, ja pohjustamalla muurin perusta routimattomaksi.

Muurikivien asentaminen tasatulle tiivistetylle pohjalle aloitettiin tulevien rappujen kahtapuolen. Kulmakivellä 90 asteen kulmien tekeminen oli helppoa ja lopputulos siisti. Puuraput rakennettiin tukimuurin valmistuttua ennen multatäyttöjä.

Lopuksi rinne viimeisteltiin koristepensailla ja lamoavilla havukasveilla. Rungolliset marja-aroniat portaiden kahta puolen antavat ilmettä ja elävöittävät matalahkoa kasvillisuutta. Seulottu multa vähentää oleellisesti rikkaruohojen kasvua. Todella helppohoitonen kasviryhmä syntyy levittämällä kasvualustan päälle katekangas estämään rikkaruohojen kasvua ja istuttamalla taimet kankaaseen tehtyihin reikiin. Ohut kerros värjättyä haketta tai puunkuorikatetta piilottaa kankaan kätevästi alleen taimien ollessa pieniä.

Rinne ennen ja jälkeen. Lue lisää muurien rakentamisesta, pohjauksista ja muurikivien asentamisesta TÄÄLTÄ.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.