Juhannuksena on lupa laiskotella, unohtaa työkiireet ja antaa robottileikkurin hoitaa nurmenleikkuu. Istahtaa kivipatiolle lepotuoliin, nauttia kesästä ja puutarhan hoidon helppoudesta, ja olla vain.

Nälän yllättäessä laitetaan grilli tulille tai valmistetaan juhannusevästä betonisista pihakivistä tehdyssä tulipesässä. Pihakivigrillin tai – nuotiopaikan voi ideoida itse, tai ostaa valmiiksi suunnitellun paketin kivimateriaaleineen.

Mökkikansa viettää keskikesän juhlaa järven rannalla. Luonnonhelmassa kulkua ohjaavat ja helpottavat askelvälein asennettavat kivet, laatat tai luonnonliuskeet. Ne voi näpätä paikoilleen samaan tasoon maaston pinnan kanssa ilman erillisiä pohjauksia vaikkapa pienenä yöttömänyön projektina 🙂

Kantikkaiden ja pyöreiden laattojen ohella toimiva askelpolku syntyy myös pitkäomaisista, lankkua muistuttavista betonikivistä. Rantatöyryn epätasainen pohja tasoitettiin täytemaalla, jonka päälle levitettiin suodatinkangas ennen kivien asentamista ja kalliomurskeen levittämistä.

Hyvää juhannusta!

 

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.