Mikä muodoksi patiolle ? Kantikas, kaareva vai ehkä hieman molempia ? Muotokieli on makuasia. Suunnittelimme oleskelualueen kolmella vaihtoehtoisella tyylillä. Kaikki vaihtoehdot on mahdollista toteuttaa betonisilla pihakivituotteilla muotokielestä riippumatta.

Patio 1  –  Suoraviivaista selkeyttä

Tyyliltään ajaton patio syntyy modernilla pintakäsitellyllä laatalla. Suorakaiteen muotoisen terrasin toisesta kulmasta on erotettu pieni alue keittöpuutarhaviljelyä varten. Toista päätyä rajaa L-muotoinen betonisista muurikivistä tehty korotettu istutusallas. Patiolta pihan perille lähtevä kulkureitti on päällystetty betonikivin.

 

Patio 2  –  Pyöreitä linjauksia

Kantti kertaa kantti betonilaatoista ladotulle oleskelualueelle on haettu pehmeyttä kaarevalla muodolla. Pehmeälinjaista tyyliä tukevat patiota myötäilevä, niinikään muodoltaan kaareva betonisista muurikivistä rakennettu istutuskaukalo sekä erillinen pyöreä kiveys.

Ympyriäinen kiveys on mahdollista latoa betonikivien kaarrekivisarjoilla. Myös muurikivi taipuu kaarelle kivityypistä riippuen. Neliömäisen laatan työstäminen kaarevaan muotoon vaatii sen sijaan kivisahaa. Kulkua patiolta pihan perille johdattavat pyöreät betoniset askelpolkukivet.

Patio 3  – Yhdistelmä kantikasta ja kaarevaa

Erilaisia tyylejä voi myös yhdistellä keskenään. Betonisista muurikivistä tehtyä ryhdikästä isutuskaukaloa, ja erikokoisilla, toisiinsa yhteensopivilla kivillä pinnoitettua selväpiirteistä oleskelualuetta piristää kehäkivistä ladottu pieni pyöreä kivipatio.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.