Viitaten vanhaan fraasiin – suutarin lapsilla ei ole kenkiä – voisi soveltaen sanoa että viherrakentajan oman pihan projektit tehdään aina juuri ennen talven tuloa. Näin ollen vastaus kaikille niille,  jotka pohtivat onko pihakiviä mahdollista asentaa vielä talven kynnyksellä lopputuloksen siitä kärsimättä,  kuuluu –  kyllä voi !! Kunhan kiveyksen pohjat tehdään asianmukaisesti routimattomiksi ja tiivistetään huolella, betonisille pihakiville on aivan sama milloin ne sulan maan aikaan asennetaan.

Betonisia pihakivituotteita voi asentaa aina maan rountaantumiseen saakka, tai kunnes lumipeite estää asennustyön tekemisen.

Kylpypaljun ympärys saa jatkoa

Melko tarkaan vuosi sitten syksyllä aloitimme rantasaunan ja puuliiterin väliin asennetun kylpytynnyrin lähiympäristön kunnostamisprojektin. Saneeraus- ja verhoustyössä hyödynsimme betonisia muurikiviä sekä rappuratkaisun runkona että paljun tulipesän verhoamisessa.
Lue lisää aiheesta : Muurin kautta kylpyyn

Saneeraussuunnitelman toteuttaminen saa parhaillaan jatkoa vuoden luovan tauon jälkeen pienillä muutoksilla. Kevään 2018 uutuustuote; luonnonliuskekiveä muistuttava pintaprofiloitu betonkivi ihastutti ulkonäöllään sen verran paljon että alkuperäisen suunnitelman mukainen puupatio kylpytynnyrin takana vaihtui betonikivipinnoitteiseksi oleskelualueeksi. Ko. betonikivi sopii hyvin yhteen niin ikään luonnonkivestä inspiraationsa saaneen, tulipesän verhouksessa käytetyn muurikiven kanssa,  ja sulautuu myös erinomaisesti rentoon rantamaisemaan.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.