”Viidenkympin piharemppa” työnimellä edennyt juttusarja 1970-luvulla rakennetun kaksikerroksisen omakotitalon takapihan kunnostamisesta on edennyt viimeiseen osaan.  Saneeraustyö on valmis ja sen myötä  kompakti puutarha harpannut uudelle vuosituhannelle. Pihan nykyaikaista ilmettä rytmittävät nyt ryhdikkäät muuriratkaisut, pieni vesiaihe ja modernit helppohoitoiset kivipäällysteet.

Autotalli/katos, jonka rakentaminen antoi kipinän takapihan kunnostamiselle, kohosi tontin kulmaan. Tallin edusta ja katoksen alusta päällystettiin betonikivillä, ja seinänvierustoille kierrätettiin päärakennuksen syvennyksen vanhat betonilaatat.

 

Rakennuksen päätyä ja tietä takapihalle ryhdistää muurikivistä tehty tukimuuri kasveineen.

 

Päärakennuksen syvennyksen vanha laatoitus korvattiin nykyaikaisella pihakivellä ja oleskelua laajennettiin ympyränmuotoisella kivipatiolla. Tontin päädyn viettävä maasto sai tuekseen betonisista muurikivistä tehdyn muurin, johon upotettiin myös pieni vesiallas koristesuihkuineen.

Pihansaneeruksen myötä 50 vuotta vanhan rakennuksen puutarha sai tyylikkään nykyaikaisen ilmeen.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.