Matalahkon muurin korkeus sattuu usein kuin luonnostaan istumakorkeudelle.  Tällöin tukimuureja tai korotettujen istutuskaukaloiden reunoja voidaan helposti hyödyntää myös istuimena. Verhoamalla muurin ylin  kivikerros höylätyllä puulla reunan mieltää selkeämmin penkiksi,  ja istuminen on miellyttävämpää. Käytännöllinen muurinreunuspenkki tuo mukavasti lisää istumatilaa esimerkiksi oleskelualueelle täydentäen varsinaista kalustusta.

Tukevat muurikivet toimivat erillisen istumapenkin runkona myös sinällään.  Esimerkiksi piharakentamisesta yli jääneistä muurikivistä on mahdollista rakentaa jämerä istuinpenkki kivipation kalusteeksi tai muualle puutarhaan.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.