Betoni- ja luonnonkivet eivät sulje pois toisiaan piharakentamisessa.  Materiaalit istuvat hyvin yhteen ja molempia voidaan hyödyntää samanaikaisesti puutarhan pinnoitteena, jopa rintarinnan.  Kuvan rantatonttikohteessa pihakäytävät on päällystetty betonikivellä, raput rakennettu valmiista betonisista porraselementeistä, ja tukimuurit ja rajaukset betonisista muurikivistä.  Nuotiopaikalla on käytetty luonnonliuskekiveä sekä pinnoitteena että ”tulipesän” rakennusmateriaalina, ja rantatöyräs verhottu kiviheitokkeella erikokoisista seulanpääkivistä ja pultereista.  Yhdistelmäkiveys betonista ja luonnonmateriaaleista toimii hyvin muodostaen eläväisen kivipinnan materiaalien täydentäessä toisiaan.

Betoni- ja luonnonkivi yhdistyvät myös samaisen pihan hyötypuutarhassa, joka on rajattu nurmikosta betonisen muurikivien kansikivellä.  Alue on katettu rikkakasvien kasvun estämiseksi katekankaalla, joka on verhottu kahdella eri värisellä koristesoralla.  Omenapuun ympärillä ympyriäinen betonikiviraita piristää metsän puolella kiviheitokkeeseen rajoittuvaa hyötytarhaa.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.