Talven tuleminen yllättää joka vuosi ainakin osan autoilijoista.  Talvi voi yllättää myös piharakentajan, etenkin jos pihatöille ihanteellista kuivaa ja rapsakkaa keliä on jatkunut viikkotolkulla kuten tänä syksynä.  Ensilumi peitti alkuviikosta lähes koko maan ja mikäli ei päivän päätteeksi hoksannut suojata keskeneräisiä pihakiveyksiä pressulla,  alkoi seuraava työrupeama lumen luonnilla materiaalien yltä.

Loskaisissa olosuhteissa kivitöiden tekeminen ei välttämättä ole enää mielekästä,  joskin mahdollista  – aina maan routaantumiseen saakka. Puolivalmiita kiveyksiä voi myöhäisestä vuodenajasta huolimatta vielä saattaa loppuun niin kauan kuin maa on sula, ja varmistaa lopuksi reunimmaisten kivien pysyminen paikoillaan reunatuen avulla. Koneellisesti talvipuhtaana pidettävillä  alueilla kannattaa lisäksi viitoittaa vähintäänkin kiveysten kulmaukset aurauskepein.

yllattikotalvi-sa

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.