Piipahdin viikonloppuna ideanhakureissulla Mikkelipuistossa Mikkelissä. Syksyinen piha- ja puistorakentamisen näyttelyalue oli kuin ruskan kutoma kirjoneule. Talveen valmistautuvien kasvien valtavaa väripalettia suorastaan ahmi silmillään. Myös suuri osa kesäkukkaistutuksista  kukki yhä hyväkuntoisina myöhäisestä ajankohdasta huolimatta.

Mallipuutarhat tarjosivat  monipuolista nähtävää myös pihakivirakentamisen saralla.  Kivivalmistajien “osastoilla”  on esillä mm. erilaisia kivi- ja laattatyyppejä, värejä, ladontamalleja ja muurirakenteita, jotka yhdessä ruskassa hehkuvan kasvillisuuden kanssa muodostivat hienoja piha- ja patiokokonaisuuksia. Olipa sitten kysymyksessä pihakivituotteet, puutarhakalusteet, pihavalot tai kasvit, tuotteista saa aina parhaimman käsityksen kun ne näkee livenä.

Kauniita syysilmoja kannattaakin nyt hyödyntää pihaideoiden poimintaan, ja säilöä niistä parhaimmat jatkojalostusta varten omia projekteja silmälläpitäen.  Mm. pihakiviä valmistavien yritysten näyttelyalueet tarjoavat tutustumismahdollisuuden tuotteisiin paikanpäällä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun piharakentamisen ideapankki Marketanpuisto Espoossa on Mikkelipuiston tavoin mukava retkikohde koko perheelle. Kivivalmistajien näyttelyalueille ja edellämainituihin puistoihin on vapaa pääsy.

Hyvien ideoiden toteuttamista ei toki tarvitse jättää ensi kevääseen.  Inspiraation iskiessä voi ja kannattaa ryhtyä tekemään puutarhaunelmasta totta vaikka välittömästi!  Piharakentaminen, pihakiveysten tekeminen ja muurien pystyttäminen, on vielä täydessä vauhdissa ja kestävien puuvartisten kasvien syysistutusaika parhaimmillaan.

mikkelipuiston-syksy-sa

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.