Päivä päivältä varhaisemmin hämärtyvät illat muistuttavat jälleen pihavalaistuksen tärkeydestä. Erilaiset valon lähteet ohjaavat kulkuamme pimeässä puutarhassa ehkäisten ja minimoiden tapaturmia; kompurointeja ja kaatumisia, ja toimivat samalla tunnelman luojina tummenevissa syysilloissa ollen oleellinen osa turvallista ja viihtyisää pihakokonaisuutta.

Pihavalaistuksen paikka määritellään usein pihasuunnittelun yhteydessä. Valaistussuunnitelman voi myös tehdä itse,  tai teettää esimerkiksi sähköalan ammattilaisella.   Valaistuksen toteutus on puolestaan kiinteiden valaisimien osalta  järkevää toteuttaa pihan rakentamisen tai kunnostamisen yhteydessä, jolloin tarvittavat sähkökaapelit saa upotettua maahan muiden kaivutöiden yhteydessä. Perusvalaistusta voi täydentää myöhemmin keveillä matalajännitteisillä valaisimilla, jotka on tarvittaessa helppo siirtää paikasta toiseen valon tarpeen mukaan.

Lue lisää pihavalaistuksesta :
Turvallisuutta ja tunnelmaa valon avulla

Istutuskaukaloihin sijoitetut kiinteät pollarivalaisimet toimivat hillittyinä yleisvaloina, loihtivat tunnelmaa ja tuovat kasvillisuuden esiin pimeydestä.

Betonisista muurikivistä tehtyihin istutuskaukaloihin sijoitetut kiinteät pollarivalaisimet toimivat hillittyinä yleisvaloina, loihtivat tunnelmaa ja tuovat kasvillisuuden esiin pimeydestä.

Betonisten muurikivien kanssa yhteensopivaksi mitoitetut muurivalaisimet asennetaan tukimuurien rakentamisen yhteydessä osaksi muurikokonaisuutta. Valoteho riittää ohjaamaan kulkua käytävillä ja portaikossa, ja luomaan tunnelmallista ilmapiiriä oleskelualueille.

Betonisten muurikivien kanssa yhteensopivaksi mitoitetut muurivalaisimet asennetaan tukimuurien rakentamisen yhteydessä osaksi muurikokonaisuutta. Valoteho riittää ohjaamaan kulkua käytävillä ja portaikossa, ja luomaan tunnelmallista ilmapiiriä oleskelualueille.

 Valoruukut kanervineen piristävät syksyistä puutarhaa.

Valoruukut kanervineen piristävät syksyistä puutarhaa.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.