Pienilläkin saneeraustoimenpiteillä on pihan yleisilmettä kohentava vaikutus.  Seinänvierustalla sijaitsevan pitkän kukkapenkin olemus ryhdistyi silminnähtävästi kun sen asfalttikäytävään rajoittuva epämääräinen reuna rajattiin betonisella reunakivellä.

Työ aloitettiin poistamalla humusmaata kukkapenkin reunasta ja suoristamalla asfaltin reuna polttomoottorikäyttöisellä kivisahalla leikaten.

kukkapenkin reunustus1 SA kukkapenkin reunustus2 SA kukkapenkin reunustus3 SA

Rajauksen pohjaustyössä päästiin helpolla sillä vastassa oli asfaltin perustuksissa käytetty sora-aines.   Betoninen reunakivi asennettiin hieman asfalttipinnan tason yläpuolelle.  Yksinkertaisella laudanpätkistä tehdyllä apuvälineellä pohja saatiin kerralla tasattua haluttuun korkoon koko asennettavan reunuksen matkalta.

kukkapenkin reunustus 4 SA

Kasviryhmän pienellä fiksauksella oli positiivinen vaikutus koko etupihan ilmeeseen.

kukkapenkin reunustus1 SA  kukkapenkin reunustus5 SAx

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.