Työ ensin sitten huvi.  Harjakaisia vailla alkaa olla tämä homma kunhan kesäkeittiö ympäristöineen vielä saneerataan kuntoon. Aikaisemmin erillään tontin sivulla sijainnut alue grillikatoksineen ja kesävierastupineen yhdistettiin  kaarevalla pihakivin päällystetyllä käytävällä viihtyisäksi kokonaisuudeksi rakennuksen yhteydessä olevan kivipation kanssa.   Sepelisuikale huvimajan seinän vierustalla puolestaan korvattiin  tasakokoisilla seulanpääkivillä mitä myös pihan muiden rakennusten ja rakenteiden ympärysten verhouksissa on käytetty.

Huvimaja ennen-jälkeen SA     Piharemontti käytävä SA

Näkösuojaa puisella sermillä

Tienvarteen sijoittuvan grillausalueen jatkeeksi tontin rajalle pystytettiin  kevyt puinen vinorimoista tehty suojasermi katkaisemaan suora näköyhteys pihaan ja oleskelualueille.   Sermin alle kierrätettiin vanhoja betonilaattoja, jotka estävät alusen heinittymisen,  ja näin osaltaan helpottavat pihan hoitotyötä.  Puusermin pystytyksen yhteydessä rakennettiin  myös halkoliiteri tontin perälle vierasmajan taakse vinorimoja rakentamisessa hyödyntäen. Liiterille, vierasmajalle ja kesäkeittiölle johtaa betonikivin pinnoitettu käytävä etupihalta saakka rakennuksen päädyn kautta.

Piharemontti Huvimaja-alue ennen SA  Piharemontti käytävä2 SA

Sermin suora linja varmistettiin linjalangan avulla ja tolpat kiinnitettiin maahan upotettuihin metallijalkoihin. Kierrätyslaattoihin leikattiin lovi timanttiterällä varustetulla kulmahiomakoneella, jotta laatat saatiin asettumaan kiinni toisiinsa.

Sermin suora linja varmistettiin linjalangan avulla,  ja tolpat kiinnitettiin maahan upotettuihin metallijalkoihin. Kierrätyslaattoihin leikattiin lovi timanttiterällä varustetulla kulmahiomakoneella, jotta laatat saatiin asettumaan siististi kiinni toisiinsa.

Nurmi rullalta

Kunnostustyön kruunasi vihreä matto joka rullattiin nurmetettavien alueiden ylle remontin loppuvaiheilla. Siirtonurmen kasvualustatyöt tehdään kylvönurmikon tavoin –  etu saavutetaan välittömänä vihreytenä ja tasaisena nurmen laatuna. Kahdessa vaiheessa tehty kunnostustyö on valmis.  Harjakaisjuhlat voivat alkaa!

siirtonurmi1 SA siirtonurmi2 SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.