Monikäyttöiset betoniset pihakivet sopivat erinomaisesti myös kasvihuoneen pohjan pinnoitteeksi.  Kiveämällä betonikivin tai – laatoin ansarin alustan saat siistin ja käytännöllisen lattian,  joka on helppo pitää puhtaana harjaamalla  ja tarvittaessa vedellä pesemällä.  Kivetyllä tasaisella pohjalla on lisäksi miellyttävä liikkua, tehdä hoitotöitä, ja  viljelyastiat ja -ruukut sekä mahdolliset muut kasvihuoneen kalusteet pysyvät tukevasti paikoillaan. Betonikiveys vaikuttaa myös positiivisesti viljelysten kasvuun. Se varaa lämpöä päivisin  ja luovuttaa sitä kasvien hyödynnettäväksi yön viileämpinä tunteina.  Tarvittaessa kivilattiaa kastelemalla voi myös nostaa luontevasti kasvihuoneen ilmankosteutta.

Pihakivilattian asentaminen

Pihakivilattia on yksinkertaisin asentaa kasvihuoneen rakentamisen yhteydessä, mutta sen voi tehdä myös jälkikäteen  Poista tällöin maapohjaisen ansarin sisältä pistolapion terän syvyyden verran  humusmaata ja nikkaroi tarvittaessa painekyllästetystä lankusta pohjan kokoinen kehikko tueksi kiveykselle. Asenna kehikko tukevasti perustusten varaan ja levitä suodatinkangas kaivannon pohjalle estämään maa-ainesten sekoittumista. Ulota kangas myös puukehikon yli.  Täytä pohja murskesoralla ja tamppaa tiiviiksi. Levitä sorakerroksen päälle muutaman sentin tasavahva asennushiekkakerros ennen kivien tai laattojen asentamista.   Saumaa lopuksi pihakivilattia kivettömällä saumaushiekalla.

kasvihuone SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.